• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
south park
colorado eyaletinin south park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubu merkez alınarak anlatılan bir takım gerçek üstü olayların da yer aldığı maceralardır. sosyal ve politik taşlamaların da çokça bulunduğu bir dizidir. örneğin dizide önemli bir rol oynayan küçük eric cartman büyük bir hitler hayranı ve ırkçıdır. tarihin tüm sakıncalı kişilikleri eninde sonunda bir bölümde yer alır; hitler, mussolini,miloseviç, saddam hüseyin, usame bin ladin vs. ayrıca allah,islam, musevilik ve hristiyanlık gibi büyük dinler bile alay konusu olur.
uyarı: yaş sınırı 18'dir.


  1. gelmiş geçmiş en komik çizgi filmlerden biri.
    hope
  2. en çok warcraft'lı bölümü ayrı bir güzeldi
  3. islam peygamberi `muhammed`'e kadar varan geniş bir yelpazede her kutsalı veya sevilen şahsı veya sevileni eleştiri ve mizah konusu olarak seçebilen, bullying dediğimiz zorbalığın en alasını mizacında barındıran, renkli çizimleriyle ve komik ve aynı zamanda kalıplaşmış southpark sahte kültürüyle izlerken insanı mutlu edebilen başarılı çizgi dizidir.

    gündeme sık sık değinir, ünlülerin tüm saçmalıklarını eleştirir, bazen abartıp sadece dalga geçmeye başlar, bazen sıkıcı olur ama her zaman kendisini izlettirebilir.
  4. şu bile yeter
    respect my authoritah
  5. son iki sezonunun (18-19) öncekilerden farkı sezon boyunca olan olayların sonraki bölümlerde devam etmesi. bir dizi için bunun bir yenilik olduğunu söylemek güç, ama south park için durum bu.

    bir diğer konu da, bitmesini hiç istemesem de, çok uzun zamandır yalnızca gündem üzerinden bölüm yaratıyorlar, eskisi gibi kendilerinden kaynaklı bir üretim yok. yani nerede "hooked on monkey fonics", devil/saddam ilişkisi, chickenlover, nerede pc principal.
  6. cnbc varken denk geldiğimde izliyodum şimdi tlc saçma saçma programlar gösteriyor.azda olsa özledim diyebilirim çok ayrı bir kafası vardı.
  7. bulabildikleri her şeyle dalga geçen tv serisidir.

    17. sezonun benim gönlümde ayrı bir yeri vardır. "one wiener next to another wiener!"

    (bkz: black friday)
  8. ciddi ciddi bir şey yapıyorsan, o yaptığın şeyin en iyisi olmaya çalışılmalı. bu çizgi dizi ise eleştirmenliğin 1 numarası.