• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
south park
colorado eyaletinin south park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubu merkez alınarak anlatılan bir takım gerçek üstü olayların da yer aldığı maceralardır. sosyal ve politik taşlamaların da çokça bulunduğu bir dizidir. örneğin dizide önemli bir rol oynayan küçük eric cartman büyük bir hitler hayranı ve ırkçıdır. tarihin tüm sakıncalı kişilikleri eninde sonunda bir bölümde yer alır; hitler, mussolini,miloseviç, saddam hüseyin, usame bin ladin vs. ayrıca allah,islam, musevilik ve hristiyanlık gibi büyük dinler bile alay konusu olur.
uyarı: yaş sınırı 18'dir.


  1. açık ara en sevdiğim çizgi dizi. özellike 13. sezona kadar olan bölümleri kusursuzdur. ondan sonra da kaliteli bölümler çıksa da, sezon bazında ilk sezonların yanında zayıf kalıyor.

    normalde bu kalıbı sevmesem de 19. sezonuyla gerçekten bozmuştur. nerde eskiden ince ince yerleştirelen iğnelemeler,espriler; nerde bu sezondaki resmen gözünüzün içine sokulan, gereğinden fazla tekrar eden espriler. gereksiz derecede gündemden beslenip, 9gag tarzı sitelerde yapılacak tarzda esprileri dizide kullanmaları bu sezondan zevk almamı zorlaştırmıştır. resmen bütün sezonu 2 bölüm için harcamışlar.

    eleştiriyi geçip sevdiğim kısımlardan bahsedecek olursam da;

    en sevdiğim karakteri tabi ki de randy marsh'dır. kendisinin başrolde olduğu bölümler en güzelleridir hep.

    ilk sezonlardaki aptal cartman, şimdi ki sinsi halinden çok daha komiktir. ama yine de çok iyi bir karakterdir. küçük büyük hesapların insanıdır.

    bütün kasabanın asit-baz dengesini sağlayan karakterler kyle ve stan. kasabanın salaklığından tartışmaları her zaman yarmaktadır.

    kenny'yi nedense bir ben pek sevemedim. konuştukları anlaşılmadığından, çok az bölümde ön planda olmasından neredeyse varlığını unutturuyor.
    vs.vs

    ayrıca sadece bu yıl^:2015 tabi^ bütün bölümleri 3 kere izledim. ne kadar güzel olduğunu siz düşünün. izleyin izlettirin.
  2. 19 sezondur takip ettiğim dizi ve 19. sezonunda o kadar sosyal icerikli mesaj var topluma ,kapitalizme,küresellesmeye ve dunyaya o kadar saglam elestiriler var ki bir film olsa goklere cikartilir tapilirdi.agzim acik izliyorum o mesajlari o kadar guzel veriyorlar tabiri caizse modern dunyayla o kadar guzel tasak geciyorlar ki ve bunu guldurerek yapiyorlar zor olan o birde.

    uzerinde fazla konusmaya tartismaya gerek yok.gelmis gecmis en komik cizgi dizidir.kendisine yaklasan tek sey one punch man dir.ha yaklasabilmistir su anda sadece.daha iyi olabilir mi bilmiyorum.yapsinlar bir tane southpartaki küresel isinma gibi bir bolum ulassinlar southpar kalitesine.
  3. muhteşem mtv tespiti vardır.

    "beyin yıkayıcı ve kurnaz bir imajın altına gizlenmiş 20 yaş altı tv kanalı. çok karizmatiğiz çünkü neyin karizmatik olduğunu biz belirliyoruz.

    şimdi haberler. haberler şu ki ülkemizi tek başına biz salaklaştırdık."
  4. bu çizgi diziyi beğenmeyenin mizah seviyesi düşüktür çünkü south park mizahın zirvesidir.aklınıza gelen her türlü konuyla ilgili mizah yazıp renkli hoş çizgilerle sunuyor.family guy rick and morty ve south park favori çizgi dizilerim.

    geçen hafta 20.sezon ilk bölümü yayınlanmıştır.saçma tütk dizileri yerine bunu izlemenizi tavsiye ederim neyse screw you guys i'm going home.
  5. 21. sezonundan 4 bölüm yayınlandı her bölümde birilerine (trump. zuckerberg vb.) gönderme yapmaya başlayan dizi amerikanın iç sorunları hariç başka hiçbir şeyi konu edinmiyor eski havası yok ama yine de kendini izletiyor.