1. Artık çok bariz bir şekilde görebildiğim durumdur. Ne zaman Türk'lük ile alakalı bir şeyler yazılsa sürekli eksileniyor... Hem de tarihte söylenmiş sözler hakkında yazılınca bunlar oluyor. Bir yazı' da fikir beyan edilmişse, fikri beğenmemişsindir eksilersin bunu anlarım... Bir yazı' da tarih, olay, yaşananlar vs. çarpıtılarak yazılır beğenmezsin anlarım... Lakin, geçmiş tarihte birisinin, yahut birilerinin söylediği söz eksi yiyorsa ben bunda Türk düşmanlığının açıkça ilan edildiğini görürüm. İlgili girdi

    Atatürk' ün de dediği gibi;
    " Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır. "
  2. irkçılık karşıtlığının türk düşmanlığıyla karıştırılması durumu. ayrı şeylerdir. türklükle ilgili düşüncelere sövüldüğünde türklere ya da türklüğe sövülmez. bu türk düşmanlığı da değildir. ama sen tutar türkler dünyanın en süpermenidir, ırkımız muhteşemdir, dünyayı bu ırk yönetmelidir gibi saçma sapan şeyler zırvalarsan (şahsen) gelir senin aklına, fikrine, olmayan şuuruna söverim. fakat türklere ya da türklüğe sövmem.
    mantık dersi 101
    yok
  3. bazıları hala kıt mantığıyla anlamamakta ısrar ediyor sanırım. yukarıda da yazdığım gibi fikirler beğenilmeyebilir bunu gayet açık bir şekilde anlayabilirim zaten anlıyorum da. söz konusu fikir beyan edilen girdilerin eksilenmesi değil. tarihte yaşanmış, yaşamış kişilerin özellikle bu kişilerden birisi ülkemizin kurucusu mustafa kemal atatürk'ün ve ilk adalet bakanımızın sözleri... yani düşünün birisi zamanında bir şeyler söylemiş, siz girdiniz de herhangi bir tahribata uğratmadan direk alıntı yapıp girdi olarak yazıyorsunuz ama eksi yiyor. bir de bu durum sadece türk'lük ile ilgili söylenmiş sözlerde oluyor her nedense. garip bir yer, garip kafalar yaşıyorsunuz.
    mantık dersi 102
  4. türklük degil ırkçılık iceren entrylerin eksilenmesi olayıdır bence.

    muhtemelen söz eksilenmemistir ama sözün "güzel" sifati ile tanimlanmasi eksilenmistir.

    temsil misal birisi hitler basligina "bilmem ne tarihleri arasinda yasamis alman devlet adami" dese neden eksileyeyim? ama "bilmem ne tarihleri arasinda yasamis harikulade alman devlet adami" derse eksilerim.
  5. bir ermeni olarak göremediğim düşmanlık. eleştiriyi düşmanlık saymıyorsak tabii. sen halkını cahil bırakırsan çocuk tecavüzcülerini görmezden gelirsen türkün türkten başka dostu yoktur deyip arap hayranlığı yaparasan hırsızlık yolsuzluk normalleşmişken sen benim gemim yürüsün dersen. hırsız dediler kalbimizi çaldı diye beyninin içinde nöron olmadığını belli edersen eleştiri olur.
  6. " türk'ün en kötüsü, türk olmayanın en iyisinden iyidir " talihsiz söyleminde bulunan bir kişinin bahsinin eksi almasıyla gelişen sanrı.

    şahsen eksilemedim, bu zihniyetin herhangi bir ırkta yer alması bile o ırkın iyi olmadığını net bir şekilde ortaya koyan hareketlerdendir fakat tarihin belli dönemlerinde tahminimce her ırkta böyle söylemler olduğu için "kötülerinden" deyip eksileyeceğim kadar karşı çıkmamı gerektiren bir önerme değil. türk'ün en kötüsünden bahsetmek için şimdi kimi söylesek burada "o türk değil" cevabı alırız belki, tıpkı "gerçek islam bu değil" gibi. fakat o güzel türklerin hepsi de o dandik insanlar tarafından yönetiliyorlar, bakın çok enteresan.

    ülkeyle alakalı sanrısal görüşlerimize bu kadar bağlı kalmasak, kendimizi övmeyi kesip gözlerimizi dibimizdeki ortadoğu cehennemine ve iç karışıklıklarımıza çevirebilsek, en kötü türk'ü geçtim türklerin çoğunun şu an düzeltilmesi gereken bir konumda olduğunu görebiliriz. o günler türklüğünü terk edip "kötü cemiyetlere" peşkeş çekenler ne oldu? milletin mücadelesine çelme takmak için ayağını uzatanlara ne oldu? cumhuriyet karşıtı gösterilere, madımak'a ne oldu? ya gaz vermek isteyenlerin, veya "en kötüsü" hakkında en ufak fikri olmayanların, ya da topluma gaz vermek için söylenen bu sözü günümüzde ciddiye alma gafletine düşenlerin destekleyeceği/savunacağı bir cümle bu.

    dikkat çekiyorum: kimseyi aşağılamadım. (gaz vermek için böyle sözlerin söylenmesi doğaldır, sorun bunu ciddiye almakta. bu bir aşağılama değil tespittir.) ülkenin iyi olamayacağını iddia da etmedim; fakat şu an iyi değiliz. değilsek, değilizdir, "nasıl iyi değiliz?!"i değil "nasıl daha iyi olabiliriz?"i tartışmak isteyenler gerek bize.

    çok zor değil türkiye, hala dünya savaşına veya iç savaşa girmedik. vaktin varken akıllan.

    edit: ek
  7. halet-i ruhiyesi yedi düvelin türk'e düşman olduğu komplosu ile şekillenen bireyin anlama yetilerini test etmek bakımından manidar bir başlık.

    (bkz: türk eğitim-öğretim sistemi)
  8. faşizm veya faşistler, bahsedilen hangi ırk olursa olsun, hoşgörüyle karşılanmaz, en ileri demokrasilerde bile bu derece fikir özgürlüğü yoktur, çünkü nefret suçudur. bahsi gecen eksilenmiş entrydeki kişi de kadim anadolu halklarına ve türklere zarar veren türklük şovenizminin temsilcisidir

    ayrıca entry bir enformasyon entrysi değil övücü öğeler içeriyor
  9. "islam düşmanlığı" ithamlarına da benzer. adamlar islamcı, müslüman kimlikleriyle siyaset yaparlar ve sadece bu vasıflarıyla oy toplamaya çalışırlar. yolsuzluk, nepotizm, yalancılık, takiyye, pişkinlik gibi davranışlarına sövüldüğünde ise "bunlaarrr din düşmanı diiiiin" diyorlar.

    ne şimdi bu? hedef saptırmak mı?
    rasist ve ayrımcı düşünceleri "ırk" ya da "din" gibi olguların arkasına gizlemeye çalışmak bir yana, eleştirenleri direkt hedef göstermeye çalışmak da neyin nesi?

    (bkz: linç kültürü)
    yok
  10. içi boş ırkçılıktan sıkılmış insanların yaftalanış şekli; türk düşmanlığı. ırkçı değilsen önce türk düşmanısın, sonra pkk destekçisi ve vatan haini oluyorsun. aynı durumu islam ile de ilişkilendirebiliriz. islami düşünceleri desteklemiyorsan, dine karşı bilimi savunuyorsan otomatik olarak dinsiz, ateist, din düşmanı ve kapı yine vatan hainliğine çıkıyor.

    1920'lerde türk milliyetçiliği, bağımsızlık ve özgürlük anlamına gelirken; şimdilerde çoluk çocukla yan yana düşüp tekbir getirmek olmuş. kime ne faydası var? biri çıksın desin ki: "türk her şeyden üstündür allahına kadar gider." diyelim ki öyle, ne oldu yani? bu söylem kime ne fayda getirdi? kimin ölümünü engelledi? yakılan türk askerlerini geri getirebildi mi? veya fethi sekin'in şehit olması, herkesin ona kahraman demesi çocuklarına ne kazandırdı? babasını kaybetmiş bir çocuğu ne teselli edebilir? türklük mü şehitlik mi?

    tarzını beğendiğim güzel milliyetçilerden oktay sinanoğlu reyiz gençlere ne diyor:
    -türkiye’ de adet haline gelmiş göstermelik işlerden kaçının. ne yaparsanız en iyisini yapın ve gündelik siyaset, çıkar grupları, dışarıdan güdümlü gizli veya açık cemiyetlerden uzak durun.