1. başta quadriceps olmak üzere neredeyse tüm iskelet kas sistemini çalıştıran temel vücut geliştirme hareketlerinin en önemlilerinden çökme-kalkma hareketi. zor bir hareket olduğundan pek sevilmez. bu nedenle skipping leg day kültürüne yol açmıştır.
    ağırlıklı^:weighted^, ağırlıksız^:bodyweight^ ve tek bacakla yapılan^:pistol^ versiyonları vardır. hakkındaki en önemli tartışma üst bacak yere paralel mi olmalı yoksa emmi çökmesi denilen ^:ass to grass^ tam çökme ile mi icra edilmesi gerektiğidir.
  2. vücut geliştiren herkesin anlaşacağı, oldukça işlevsel ve yapılması gereken hareketler vardır. bunlara deadlift, squat ve bench press diyebiliriz. bu üçünden biri olan squat da isterseniz en delikanlı adam olun, "olmazsa olmaz"ınız olmalı.
  3. eğer ağırlıkla beraber yapılırsa etkisi daha güçlü olan harekettir. üst bacak çalıştırır ve ilki acılıdır.

    squatın da çeşitleri vardır.(adlarını bilmiyom) tek tip squat çok etkili olmaz.
  4. yaparken hafif ağırlıklarla başlayın. eğer başkalarına imrenip fazla ağırlıkla başlamaya kalkarsanız iki-üç gün yürüyemezsiniz.
    nereden mi biliyorum? (bkz: akılsız başın cezasını ayaklar çeker)
  5. bazı kadınlar tadında bırakıp güzel bir göz zevki sunarken bazıları sedan araba gibi oluyor. abartmayın hanımlar, tadında bırakın.
  6. "leg presste kaç bastığınız kimsenin umurunda değil".

    yaygın bir spor salonu memeidir. squatın yerini tutacak hareket yoktur. vücuttaki en büyük kas gruplarını çalıştırır. yani sırf şuna abansan toplam kaslarının en büyük bölümünü çalıştırıyorsun. bu yüzden deadlift ile beraber testosteronu zıplatan iki hareketten biridir.