• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.11)
star wars episode iv - a new hope - george lucas
 luke skywalker (mark hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. ne kadar akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "ölüm yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. direnişçilerin başı olan prenses leia (carrie fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve r2-d2 (kenny baker)'nun içine koyuyor. bu planların obi-wan kenobi (alec guinness)'ye ulaşması gerekiyor. r2-d2 önce luke skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte obi-wan kenobi'yi buluyorlar. "ölüm yıldızı"nı yok etmek için han solo (harrison ford) ve prenses leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.


  1. seriye daha bugün başladım. tam bi başlangıç filmi olmuş gerçekten, şimdi sıradaki açayım diyorum ama vakit geç oldu.

    !---- spoiler ----!

    güç'ten bahsederken tam anlamıyla tanrı tasvir ediliyor diye düşündüm. hatta birçok yerde böyle şeylere inanmam gibi hoppa göndermelerle vurgusu iyice artırılıyor. tanım olarak da insanların birlikte oluşturduğu bir şey olarak sunuluyor. bu bakımdan aklıma gelen şey insanların nihayet bir tanrı yaratacağı teorisi oldu.

    !---- spoiler ----!

    genel olarak keyifli buldum. bakalım sıradakilerde neler olacak.
    abi
  2. serinin ilk çekilen, kronolojik olarak dördüncü filmi. leia organa'nın death star planlarını isyancılara ulaştırmaya çalışırken darth vader tarafından gemisine çıkarma yapılır. prenses planları r2-d2'nun içine saklayarak onu obi-wan kenobi'e teslim etmesini ister. r2-d2, c-3po ile birlikte gemiden kaçarak
    tatooine adlı gezegene çıkarlar ve olaylar gelişir.

    imparatorluk, isyancılar, jedi, force, klon savaşları, han solo, chewbecca, luke skywalker ve daha bir dolu şey ile bu filmde karşılaşırız.
    herşeyin temelinde bu film olduğundan daha önce hiç star wars seyretmeyenlerin bu filmle başlamasını öneririm.

    son olarak han shot first!
  3. mülayim çağın incili. bildiğiniz, iyi ve kötünün net olarak ayrıldığı bir mesih hikayesi.

    henüz christopher nolan da ortalıkta yok tabii.