• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
star wars the last jedi - rian johnson
anakin skywalker ile başlayan güçte denge kehanetinin en sonunda tamamen gerçekleşmesine tanıklık ediyorsunuz.


  1. serinin bir önceki filminde uğranılan hayal kırıklıklarına bu film ilaç gibi geliyor. her ne kadar serinin eski filmlerinde ne yapıldıysa aynısını yapalım mantığı devamlı uygulanmış olsa da zaten bence izleyicinin isteği bu yönde. bu yüzden star wars hayranları için olmuş bir filmdir.
  2. ilk üçlemeyi tamamen bitirdikleri için

    !---- spoiler ----!

    "obiwan" öldü, "sidious" öldü falan

    !---- spoiler ----!

    artık üçlemenin son filminde özgün bir şeyler yakalamayı umuyorum. batırmadılar, fakat üstüne bir şey eklemediler de.
  3. star wars serisini severim ve last jedi kosarak gittim. ilk gunde yer bulmak biraz zor oldu ama sinema salonundaki r2d2 ve stormtrooperlar ile gecirilen vakit herseye degdi. filme gelirsek ben eski bir dost ile karsilasmis gibi heyecanliydim. luke ve leia icin bile katlanirim diger kliselere. star wars filmlerinin bir dinamigi var bunu hepimiz biliyoruz onun otesine gecmiyor hicbir film. rogue one ile bu cita yukseldi sandik ama aslinda sonda gordugumuz ve cok ozledigimiz darth vader'di filmi guzel yapan. last jedi da klasik starwars dinamigini takip etti ve filmi guzel yapan yine finali oldu.

    !---- spoiler ----!

    yoda master'i yeniden gormek, luke'nun gucun sinirlarini zorlamasi, tuz gezegeni ve o kan rengi izler yetti bana. zaten filmin geneli klasik star wars evreni kliseleri ile doluydu. ren ve klyo'ya alisamadim, belki de yasimiz tutmuyor ergen ekiple empati kurmaya. seriyi disney ile bagdastirinca yeni bir star wars izleyici profili kurmalarini bekliyordum. filmdeki sirin yaratiklarla cocuklari, genc ekiple gunumuz ergenlerini, siyahi ve asyali karakterlerle global izleyiciyi hedeflemisler. bizim gibi eski fanlar icinde aralara nostalji koydular mi tamam zaten hedeflerine ulasiyorlar. luke bi goz kirpti c2po'ya tuylerim diken diken oldu. disney bizim vademizin doldugunu duyuruyor iste. gelecek filmlerde bu ogeler hic kalmayacak.

    !---- spoiler ----!

    edit: bu arada diger filmlerin basliklarina binayen bu sekilde duzeltmek gerekiyor sanirim basligi (bkz: star wars episode viii - the last jedi - rian johnson)
  4. bir star wars hayranıyım ve filmlere, sinemaya da ilgim vardır. iki açıdan da belirtmeliyim ki film tam bir hayal kırıklığıydı. iyi bir film görüntü kalitesi iyi olan veya arkasına en az on yapım alan film değildir. kurgu dökülüyor, karakterler çok zayıf ve kendileriyle çelişiyorlar, olayların hepsi kendi içinde çember çiziyor ve bir sonuca varmıyorlar, genel olarak da bir sonuç yok. ya bu şimdiki rebellion nedir, new order nedir, bunlar kimin nesidir onları da bilmiyoruz. rey o adaya gitti de ne öğrendi, finn ile rose o adaya gitti de ne elde ettiler, luke ortaya çıktı da ne değişti? bana kalsa baştan yazılması çok daha iyi olurdu. prodüksiyon elinde, ışın kılıçları, blasterlar, droidler, uzay gemileri hepsi elinde. hikayeyi bağlayacağım diye bu kadar kasılmasına, uzun uzun force sahnelerinin yapılmasına, eski karakterlerin heba edilmesine ne gerek var? uzun lafın kısası beğenmedim arkadaşlar, yok yani..
    zup