1. yapimci ve senaryo yazaridir. almanya'nin boeblingen kasabasinda amerikan askeri baba ile alman annenin oglu olarak 1984 yilinda dunyaya gelmistir. ilk yaslarini amerika boston, ma'da gecirdikten sonra 1988 yilinda ailesiyle beraber almanya, berlin'e tasinmistir. egitimini tamamladiktan sonra cesitli filmlerin setlerinde cesitli alanlarda (birinci yonetmen yardimcisi, yapim asistani gibi) calismaya basladi.
    swirko ardindan bir televizyon yapim sirketinde gorsel medya yonetim asistani olarak mesleki egitimine basladi. ardindan tv network yapim bolumunde calisti. 2009 yilinda viyana universitesi muzik ve sahne sanatlari/film akademisinde film produksiyonu ve sahne yazarligi egitimi aldi. swirko, pekcok kisa film (chronos - 2011, ketchup kid - 2013 gibi) ve reklamin yapimcisidir. michael s., re-collected (2012), yonetmen olarak ilk kisa filmidir ve 2016 ankara uluslararasi film festivali'nde dokufest seckisi kategorisinde gosterilmistir.

    kisisel notum: kendisiyle son is seyahatimde, paris-seul ucaginda tanismis oldum. oldukca kulturlu, keyifli bir insandi. kendisine buradan selam olsun ;)