1. bir de basimiza bu cikti diyeceksiniz ama biz yani egitimciler bu cark benzeri materyalleri dikkat daginikligi olan cocuklarda kullaniyorduk. gecmiste erisimi guc ve pahali olan bu aletler yada oyuncaklar bazi engel ve eksikliklik durumlarinda gayette kullanilabilir bir yaklasimdi. literature de spinner toy diye gecer.

    simdi populer kultur ile herkesin eline dustu ve egitim dunyasinda ogretmenlerin dusmani haline geldi. ogretmenler sinifta stres carki toplar vaziyetteler. cunku dikkat eksikligi olsun olmasin, tum cocuklarin elinde bir carktir gidiyor. hatta bu carklar ile ninjalari aratmayan dovusler baslamis siniflarda. kafa goz yarilmalari mevcut. carkin rengi, isigi, kalitesi derken bir sosyal mevki gosterir hale gelmis okullarda. egitimciler de ikiye bolunmus. hala bu aletlerin faydalarini savunanlar mevcut iken islevini yitirip, sinif ici sorunlar doguran bir alet haline geldigini dusunmeye baslayan egitimciler de cogunlukta. bu arada bahsettigim egitimciler ulkemizdeki, ek derslerin tatilde yatip yatmamasi odakli hayati olanlari kapsamiyor.

    dikkat eksikligi olan cocuklarda bireysel kullanirken ise yarayan basit bir oyuncak nasil oldu dikkat daginikligi yaratan bir alet haline geldi bilmiyorum. cevabini verecek kadar gozlemim yok ama sunu soyleyebilirim ki tum dunya bokunu cikarma da ustumuze yok.
  2. kullanmayan birininkine el koymamla her akşam birkaç saat çevirir hale geldiğim nesne.

    ben normalde de telefonda konuşurken mayın tarlası oynayan adamım, elimde bir uğraş yoksa sanki vaktim-enerjim boşa gidiyor gibi hissediyorum. en azından artık çıt çıt mouse tıklama sesi gitmiyor fır fır çeviriyorum.

    3 ağırlıktan birini aldım, ağırlıklı olan başka bölmeye yarı yarıya sıkıştırdım, sadece hafif bir kol hareketiyle çeviriyorum. hayatımdan memnunum.
  3. değişikli dönen alet.

    böyle s*kimsonik aletleri görünce, bunu ilk icat edip piyasaya süren ne para götürdü be diyorum hep

    tam bir halk adamıyım
    yalan
  4. mucidi finansal problemler nedeniyle aldığı patenti yenileyememiş. stres çarkından cebine tırtıllı kuruş girmeden hayatına devam ediyormuş.

    parasızsınız ve bir şey icad ediyorsunuz, sonunda paranız olacak ama o kadar parasızsınız ki pantentini yenileyemiyorsunuz. ironik.
  5. önce işaret ile orta parmak arasına alınır. uzun kısmı aşağı doğru sarkacak. sonra yukarıya doğru sallayarak küçük parmakla yüzük parmağı arasına giriyor pardon o tespih oluyordu

    12 yaşında kardeşimin ve 20 25 yaşında çapsız ucubelerin döndürmekten çok keyif aldığı alet.