1. kimseye faydası olmayan gelenek. cerrahi bir operasyon. psikolojik bir işkence. çocukluğunda bu işkenceye maruz kalan bu travmayı yaşayan bir erkeğin ileride psikolojikman normal olması beklenemez. canlı bomba ve en acımasız terör eylemlerini yapan kişilerin çocukluğunda cinsel organlarından şiddet ve işkence görmeleri tesadüf olamaz.
  2. gecenlerde bir amerikali ile yeni dogan oglunu sunnet ettirmesi ile ilgili bir dialog yasadim. tamamiyle saglik ile ilgili sonuclari dusunulerekten almislar sunnet kararini. gelecekte bu karari cocugun kendisi alsa daha iyiydi dedi ama o zaman bu ameliyat pek tavsiye edilmiyormus. sunnet aninda oda da bile durmak istememis adam. dini yanini bir kenara birakarak eger cocuklarimizi sunnet ettirme karari aldiysak bu islemi bebeklik doneminde yapmak en mantiklisi. ilerleyen yaslarda hem cocugun psikolojik durumunu etkiliyor hemde yanlis sunnet ile hayatini bitiriyoruz.
  3. geleneksel örf adetlerle büyümüş her aile gibi bende sünnet oldum ve o olayla ilgili psikolojik bir sorun yaşadığımı düşünmuyorum. bazı olayların fazla abartildigini düşünüyorum. sünnete sadece dini yönden bakmamak gerekir sağlık açısından yararları vardir.
    seed
  4. sağlık açısından sağladığı yarar senin cinsel hayatından çaldıklarının yanında 0 kalır. alınan o parçanın penis hassasiyetini kaç kat artırdığından haberin var mı?
  5. türkiye'deki hemen hemen her erkeğin psikolojik sorunları olduğunu savunan yazar beyanı. bir de sünnet olan erkekler erken boşalır böyle de zararı vardır diye savunanlar var , güzel kardeşim gayette sağlıklıyım , sende problem varsa ben bilmem. ne yapsamda dine dokundursam diye düşünüyorsunuz.
  6. sonunda anlamaya başlamışsınız bu arada doğrumu bilmiyorum ama en çok zevk veren bölge o kesilen kısım sanırım
  7. cerrahi olarak yapılan sünnet işlemi de diğer operasyonlar gibi normal şartlarda yapılsa belki hiç sorun olmayacakken onlarca insanın önünde ve dualarla, tekbirlerle, çocuk kurbanlık koyun yerine konularak yapılınca ve buna bir sürü de saçma ritüel ve davranış eklenince evet bence de çocuk için bir işkenceye dönüşmektedir. bazılarında travmatik sonuçları da olabilmektedir. çoğu çocuk bu gereksiz anıyı zamanla bilinçaltının derinliklerine gömerek sağlıklı bir birey olarak hayatına devam ederken bazıları ise penise yüklenen bu sonsuz anlamla kendisini kadınların efendisi zannetmeye başlar ki işte bu noktada karşımıza gücünü penisinden alan az gelişmiş yaşam formları çıkar. o yaşam formlarının da daha sonra nelere sebep olduklarını biliyoruz zaten.

    tıbbi açıdan sünnete karşı değilim, tamamen kişisel tercihlere dayalı bir konu. isteyen yaptırır. karşı olduğum şeyin ne olduğu açık. minicik bir çocuğun beynine, penisiyle ilgili bu güce dayalı kodların yerleştirilmesi ve eylemin yapılış şekli. neden "göster oğlum amcalara pipini" gibi bir tabir ayıp karşılanmıyor bu muhafazakar toplumda? oysa ki cinsellik tabu değil miydi? ama "o" erkek, "o" gösterir, "o" utanmaz, "o" dokunur ve isterse "o" ... burası neden üç nokta, neden "o" kelime yok da sureti var? çünkü herkes ne demek istediğimi anladı, çünkü erkek hep... çünkü erkek kadından üstündür, güçlüdür, eylemleri de ahlak penceresinden meşrudur, kadın gibi "eksik etek(!) değildir. hakları doğuştandır (!).

    çocuklarımıza "sen erkeksin, erkek adamsın" fikrini kodlamayalım ki kadınlar artık daha fazla psikolojik, fiziksel, cinsel şiddete maruz kalmasınlar.

    kız çocukları nasıl sessiz sedasız büyüyorlarsa, oğlan çocukları da sessiz sedasız büyüsünler. kadın ya da erkek olmakla değil de "insan" olabilmekle ilgilensinler. penis ve vajinadan ibaret hayatlar değil, sevişmenin derinliğini kavrayabilmiş canlılar olsunlar.