1. bence en gereksiz organizasyonlardan bir tanesi. çocuğun pipisinin ucundan kestiler diye sazlı sözlü düğün mü yapılır ? bir de sünnet kınası varmış ki saçmanın da saçması. napıyorsunuz çocuğun pipisine kına mı sürüyorsunuz abi nedir yani ? bir de kesilen parçanın lezzet versin diye sünnet pilavına koyulduğunu duymuştum ki akılara zarar. neyse sonuç olarak tez zamanda bitmeleri dileğiyle.
  2. arkadaş anlamıyorum ya, bedeninden parça kopan, acılar içinde ki çocuğun fotoğrafı neden çekilir ve neden çakma şehzade gibi giydirilip gezdirilir neden ?
    ulan adam! çocuğunun çükü kesildi diye 3 gün düğün mü yapılır, havaii fişekler patlatıyor, silahlar sıkılıyor. yapmayın, etmeyin bir deri parçası için bu kadar masrafa değmez, bir çüke bu kadar anlam yüklemeyin.

    sünnetle ilgili bütün kayıtları imha ettim içim rahat.
  3. düğünleri sadece eş dostu muhtelif sebepler ile toplayıp düzenlediğimiz bir eğlence olarak görürsek bence gayet aile yapısı açısından olumlu sonuçları olan aktiviteler.

    peki neden ben yapmayacağım oğluma bu düğünü?
    çünkü pipisinin kitleleri harekete geçirebilecek, insanları coşturacak yeri geldiğinde ağlatacak, uğrunda pastaların kesildiği rakıların limonataların gırla gittiği çılgın bir alet olmasını düşünmesini istemiyorum.

    hele hele o esnada sadece işemeye yarayan bir alet için bu kadar yaygara çıkararak çocuğun iyice kafasının karışmasını, ulu orta işemekte bir beis görmeyecek bir kafaya girmesini istemiyorum.

    peki babam bana nasıl davrandı?

    kendisi yapmıştı sünnetimi. işi bittikten sonra güzel kestim çok yakışıklı oldu dedi. ben de çocuk kafasıyla yaram iyileştikten sonra evde donsuz gezmeye başladım. çünkü artık yakışıklı bir pipim vardı.

    bu genetik altyapı ile benim gelecekteki oğlumun neler yapabileceğini aşağı yukarı tahmin ediyorum.
  4. sen erkek çocuğunun cinsel organının bir parçasını keserken bile bu merasimi düzenliyorsan elbette erkek o organa bu kadar değer verir onun dikine yaşar
  5. neredeyse bütün düğünlerin (ülkemizde genelde yapılanlar gibi) yapmacıklık,ikiyüzlülük,riya içerdiğini düşündüğüm için hiç sevmediğim ve hiç bir zamanda sevemeyeceğim seremoni.
  6. benimkinde hiç sevmediğim halde, keza hala sevmem, palyaço bulunduğu için yorum yapmaktan çekindiğim gereksiz ve iğrenç etkinlik.

    edit: imlâ
  7. bu sözlüğün bazen beni takip ettiğini falan düşünmeye başladım arkadaşlar. gün içinde yaşadığım şeylerin aynı gün burada başlık olarak açılması bana basit tesadüflerden daha fazlasını düşündürmeye başladı :) neyse şu anda bir sünnet düğününden yazıyorum bu giriyi görünce şaşırdım yine.
    ve evet çok çok gereksiz bir etkinlik bana göre de bakmayın mecburiyetten katılmış bulunuyorum.
    zepur
  8. eski sünnetlik resimlerime baktıkça ve o zamanların çoşkusunu karelerde gördükçe gözlerini kapatan maymun ikonu tepkisi veriyorum.

    ah o zamanlar sakalımız yoktu ki, söz dinletelim.

    gereksiz bir uygulama organizasyonudur efenim
  9. toplanmak icin bahanedir diye dusunuyorum. cocuga hediye alinir harclik verilir acisi unutturmaya calisilir. o kadar da kotu bi sey degil, gunumuz gencleri banel buluyor anlasilan. sunnet dugunu arabasina yazdirilan bir yazi gormustum: "uzulmeyin kizlar seneye büyür" bunu yazdiran hangi ahlaksizsa, umarim bunun anlamini bile bilmeyen kucucuk cocuk, buyudugunde ona cekmez.