1. kendi içlerinde zaten alışılagelmiş birşey, bunun dışında, biti kanlanmış anadolu çomarlarının bu çocuklarla, para karşılığı imam nikahı kıydığı bilinen bir şey. hukuğun zaten öldüğü bu topraklarda, hükümetin ölü taklidi yaparak, bu durumun önünü açtığı ortada. anadolu çomarıyla şaka olmaz, imam nikahlı karıma halleniyon mu der, çeker vurur adamı.

    tanım: zarar görmemek için sessiz kalınması gereken durum.

    zülfiyare dokunma editi: eksileyen youser'ların çözüm önerilerini merak ettiğim durumdur. polise haber versen hiçbirşey olmayacak, dava açsan sonuçlanmayacak, hatta zarar bile görebilirsin. olacağı söyleyeyim: böyle bir oluşumda gidip herifin yatağından imam nikahlısı karısını kurtardın diye vurulursun, yada bir tenhada öldürülene kadar dövülürsün. adam ağır tahrikten yırtar, siz de öldüğünüzle kalırsınız. hangi ülkede yaşıyorsunuz bilemedim ki.
  2. aklıma sokaklarda insanlar aç bilaçken sokak hayvanları için uğraşanları getirmiştir. yanlış anlamayın, yapılmasın demiyorum ama öncelik ve samimiyet konusunda ikircikli bir durum bence bu.

    devletin bu insanları ülkeye 'bu şekilde' alarak birincil ihtiyaçlarını dahi karşılamaması/karşılayamaması normal olmakla birlikte kendi ülkesinde doğan insanına sosyal devlet olmanın gereği hizmetleri sağlamaması üstteki örneğe benziyor.

    her ne kadar insan haklarını, bunların başında gelen yaşam hakkı, barınma hakkı, eğitim hakkını, ülkedeki suriyeliler bağlamında düşünmek gerekiyorsa da bunun bireysel düzeyde bir çabayla karşılanabileceğini düşünmüyorum. şahsi kanaatim bu tür teşebbüslerin birtakım marazi ideolojilerin komik çabası oldukları.
  3. önce kendi çocuklarımızdan başlanmasını istediğim kampanya. yıllardır kendi ülkemizde bunlar yapılıyordu ve göz ardı ediliyordu. şimdi gözümüzün önünde suriyeli örneği olunca duyar kasmaya başlamışız. bu çok üzücü.
    ayrıca suriyelilerle ilgili bir sorun var. bu insanlar çocuk yapmaya ara vermiyorlar. durumları çok kötü olmasına rağmen aralıksız olarak devam ediyorlar. onlar , çocuklarının geleceğini düşünmüyorsa ben mi düşüneceğim?
  4. önce kendi çocuklarımız için harekete geçildiğini gördüğümde herkesten çok geçeceğim harekettir.

    belki savaş mağduru değiller lakin öldürülüyoruz, evlendiriliyoruz, tutuklanıyoruz, açlıktan ve soğuktan ölüyoruz, anasız babasız kalıyoruz..

    kim olarak mı?

    türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan çocuklar olarak...
  5. bence avrupaya kapagi atmalarina yardimci olmak lazim, orada cok iyi bakiyorlar insanlara.. egitim falan harika...
  6. nietzche'yi yarım anlayanların sizi ilgilendirmez diyeceği duruma karşı başlatılmak istenen kampanya.