• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
sürü - frank schatzing
peru sahilinde bir balıkçı kaybolur. norveçli petrol arama uzmanları deniz tabanında yüzlerce kilometrekarelik alanın garip organizmalar tarafından işgal edildiğini keşfeder. bu sırada ingiliz kolombiyası sahili boyunca balinalar korkutucu bir değişim geçirir. olayların birbirleriyle hiçbir alakası yok gibi görünmektedir. ama tesadüflere inanmayan iki bilim adamı, bu durumun kaynağını araştırırken en korkunç kâbuslarıyla yüz yüze gelecektir.


  1. bana bir parça h.p lovecraft'ı hatırlatan yazarın ilk ''satan'' kitabı. kitabın yazımından önce f.s yıllarca araştırmış ve yazdıklarının birbiriyle çelişmemesi için de oldukça uğraşmış.
    bu kitabı birkaç yaz önce aldım ve tesadüfen nadirkitapta dolanırken çok uçuk bir fiyata satıldığını fark ettim. kitap resif kitabeviden. anladığım kadarıyla kitabın basılmasından kısa bir süre sonra batıyorlar ve türkçe basımı oldukça az bu sebeple. yine de bir yerlerde elinize geçme imkanı bulursanız okumaya çalışın derim.
  2. yayın hakları resif kitapevinden pegasus yayıncılığa geçmiş bilim kurgu roman. içerisinde birçok bilimsel terim barındırdığı için biyoloji ve denizcilik bilginize güvenmiyorsanız bile google üzerinde öğrenebileceğiniz terimler olduğu için sorunsuzca okuyup anlayabilirsiniz. roman okumayı vakit kaybı olarak gören ve fikir yazıları okumayı seven birisi olsanız dahi sevebileceğiniz bir kitap.