• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
taboo
"Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar." diyor beyazperde.com


  1. biraz game of thrones kadrosu, biraz yeni isimler derken güzel bir iş çıkmış ortaya. her bir sahne, kelime oyunu, sergilenen duruşlar bana hoş gözüktü. ama kısa sürecekmiş diye bir duyum da aldım. bakalım ve görelim.
  2. uzun süredir dizi izlemiyordum. neyi denesem ileriki bölümleri merak etmiyordum. ama taboo, beklediğim her şeyi fazlasıyla verebiliyor. ben bile bilmiyorum ne tür bir şey aradığımı ama taboo biliyor ve bunu sağlıyor.
    ayrıca tom hardy var. keşke sadece bunu yazıp bıraksaydım. tom hardy var, evet.
  3. 1800'li yılların londra'sında geçen ve güçlü bir kurguya sahip olduğu izlenimi veren bir dizi. spiritüel ögelerle bezeli.

    amma velâkin, dizideki olayların merkezinde bulunan james k. delaney karakteri o kadar düz bir kişilik ki... bildiğin duvar, bildiğin odun! birkaç bölümünü izledim, ama ana karakter oyunculuğu bakımından diziyi çok yavan buldum ve diğer bölümlerini izleyecek hiçbir motivasyon bulamadım.