1. seçilirken ne kadar burs alındığına değil ne kadar kaliteli eğitim aldığınıza belki daha doğrusu bu eğitimin sizin diplomanızı vereceğiniz camiada ne kadar kabul gördüğüne dikkat edilmesi gereken bir durum. özel beybihan üniversitesinde 3-4 bin tl alıp gül gibi yaşarsınız kabul ediyorum. fakat bunun bir de yediğiniz hurmaların tırmalama tarafı var. yarın öbür gün diplomanızla yüksek lisansa başvurduğunuz x devlet üniversitesinde yerin dibine de sokulabilirsiniz.

    bir de işin bağlı bulunduğunuz vakıf üniversitesinin ne kadar siyaset üstü bir kuruma dönüştüğü sorunu var. bundan 2-3 sene önce cemaat üniversitelerinden binlerce lira burs alan insanların yerinde bugün olmak istemezdiniz. seçtiğiniz onlarca üniversite içerisinden sadece bir tanesi olduğunu ve kendinizin bir bağlantınızın olmadığını başkalarına şuan anlatmanın bir yararı yok. yarın aynı durumun şuan akpye yakınlığını gizlemeyen vakıf üniversitelerinde olmayacağının da bir garantisi yok. o sebepten kariyer planlarınız arasında siyasetle dirsek temasındaki vakıf üniversitelerinden ilerleyip siyasete atılmak yoksa bu tarz üniversiteleri çok da önermiyorum.
  2. o başarı bursunu kaybetmemek uğruna gençliğinizin en güzel çağlarını heba edersiniz. nasıl ve neden mi? çoğu vakıf okulu başarı bursunu kesmemek için her sene başında belirli bir ortalama gano dediğimiz ( genel aritmetik not ortalaması ) sayısı belirler. çoğu vakıf üniversitesinde 3.00'ın üzerinde olur. bu rakamı beş aşağı, on yukarı hesap edebilirsiniz. bu ortalamayı yakalamak için hummalı bir şekilde derse girer, vize ve finaller öncesi okul kütüphanesinde uyuklarsınız... çünkü okul vakıf yani zengin çocuklarının hizmetinde olduğu için hocalar ekstra para alabilmek adına genellikle öğrencileri yaz okuluna bırakacak derecede zor sınavlar yapar. oysa ülkemizde yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de budur. üniversite eşittir sınav demek değildir, olmamalıdır. türkiye'de başarı sınav sonucuna endeksli bir şey. neyse eğitim sistemi yanlışlığını başka bir zamanda ilgili başlıkta tartışırım. şimdi ki aklım olsa asla bir vakıf üniversitesinde okumazdım.
    sekiz
  3. diploma meselesini dert etmeyenlerin denemesi gereken şey. şahsi fikrim; memlekette okul yok zaten. boğaziçi'yle zipciktiogullari üniversitesi arasında fark yok. özellikle sosyal bilimlerde...
    benim için beş para etmeyen bir sıralamaya adamlar 2 memur maaşı atıyor. komik değil mi?
    bir aylık bursla piyasadaki tüm ders kitaplarını sipariş verebilirsin lan. siktir et okulu kendini geliştirmeye bak. kıps
    yok