• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.57)
tamam mıyız - çağan ırmak
Hayatındaki seçimleri Temmuz’u babası ile karşı karşıya getirir, maddi hiçbir destek beklemeksizin kendi hayatını yaşamak isteyen ve evinden ayrılan Temmuz, ruhunu meslek olarak seçtiği heykeltraşlıkla arındırır. Hayatını devam ettirmek için çocuk
romanları için çizerlik yapan Temmuz’un hayatı, sevgilisinden aldığı bir e-mail ile allak bullak olur. Sevgilisi tarafından terk edildiğini öğrenen Temmuz aynı zamanda da işini kaybetmiştir .Hayatı ile yüzleşen Temmuz, dibe vurmuş, yaşama küsmüştür. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Gerçekleştiremeyeceği hayallerinin yanı sıra annesinin sırtında bir yük olmaktan da mutsuz olan İhsan’ın kurtuluşu ile ilgili tek bir fikri vardır. Ta ki Temmuz’la karşılaşana dek..Temmuz ve İhsan hayatlarının çöküşünde, dibe vurdukları bir anda karşılaşır ve bu karşılaşma Temmuz’u hayatı, sanatı, umudu yeniden tanıyacağı, İhsan’ı ise hayata yeniden tutunacağı bir dostluğa, başlangıca sürükler. . Farklı iki yaşamın birleşmesine sebep olan bu tesadüfî buluşma Temmuz’u İstanbul’un hiç bilmediği bir köşesine ve hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.

kaynak: http://www.sinematurk.com/film/50693-tamam-miyiz/


  1. ilk önce temmuz'u sevdim sırf temmuz olduğundan. ardından ihsan'ı... ölüme yakın diye.
    ne zaman umudumu yitirsem, yalnız hissetsem açar izlerim. temmuz'un heykelleri, ihsan'ın dönüp duran sandalye tekerleği zihnimi temizler, pasını kirini süpürür.

    !---- spoiler ----!

    baba: desturr... dağdan mı indin sen?
    temmuz: yoo. senden düştüm. hatırlıyor musun, benden utandığını benim bir
    hata olduğumu söylemiştin. ben senin milyonlarca sperminden biriyim.
    sana göre bir hataysam eğer bu senin bir hatan. senin! o yüzden
    benden utanmaya hakkın bile yok. ben ilk önce koşup düştüm anamın
    rahmine. ben milyonlarcasını bıraktım geride. bence ben
    şampiyonum, baba.
    !---- spoiler ----!


    !---- spoiler ----!

    başka bir rengim ben, bu dünyada doğmuşum ama, kendime ait bir dünyam daha var. başkalarınınkine benzemez. yani ben hayat arkadaşlarımı, yarenlerimi, aşığımı kendime benzeyen bedenlerden seçerim ihsan. size göre bu korkunç bir şey olabilir ama inan o kadar küçük bir detay ki aslında baktığımız zaman hepimiz aynı hayatı yaşıyoruz. sıkıntılarımız, sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, aşkımız, muhabetimiz. dünyada, babam da hep başka biri olmamı istedi benden. onlar benden kendileri gibi olmamı istedikçe, ben ellerim ceplerimde kırlık yollarda ıslık çalmak istedim. onlar benden şirketleri yönetip para destelememi istediler, bense yaz yağmuru olup ferahlatmak istedim ortalığı. onlar gerçekleri duymak istemedikçe ben inadına taşları yontup gerçekleri suretlere benzettim. sesler , sözcükler koydum üstüne. ben onlara “hey gözlerime bakın ” dedikçe, onlar benim bacak aramın derdine düştüler. sonrada işte gerçeği öğrenince kendi dünyalarından kovdular beni.

    !---- spoiler ----!