1. bir mutfağın olmazsa olmazı. öğütülmüş yerine tercih edilmesi yemeğin lezzetini artırıcı yönde etki ediyor. heleki bu küçük tanecikler bir de kırmızı renkteyse lezzete görüntü cazibesi de ekleniyor. ohh mis.
  2. kavurmaya bir lezzet verir ki sorma
    belit
  3. tüm yemeklerde tercih edilmesi gerekiyor. bir değirmen almak uzun vadede çözümdür. toz karabiberin aşçı rafet ince' den dinlediğim kadarıyla, koku alma duyumuza büyük bir zararı var. zaten pek yanına yaklaşılmaz malumunuz.
  4. başıma bir şey gelmeyecekse, hiç sevmediğim şeydir. bakın, toz karabibere hiç itirazım yok. yemeğin her yerine eşit dağılır. aradan hafifçe alırsınız tadını. mis...

    ama epey bir süredir moda bunu tane tane bırakmak yemeklerde. sonra dişlerinizi geçirdiğiniz anda, ağzınızda bir karabiber öğütücü patlamış gibi olur. hele bir de lokmada birden fazla olursa, vay halinize. yediğiniz yemeğin ne olduğunu unutuyorsunuz vallahi. az önce başıma geldi de konuşuyorum. üstelik son lokmamdı.

    yemeğin önüne geçen tatları sevmiyorum ben. bu yemeğin önüne geçmekle kalmıyor, yemeği hulk gibi başına vura vura eziyor. ahanda aynen böyle...

    neyse, dişlerimi fırçalamaya gidiyorum ben.