1. önce hepimiz birlik olmalıyız tüm insanlık melekler şeytanlar vs vs . sonra öldük yargılanacağımız zaman hepimiz cennete gitmek istemiyoruz desek mesela yok et hepimizi desek ne olur acep 7 milyar insan aynı anda sana tapmıyoruz desek:d yeni ırk ve evrenin şeytanları da biz mi olurduk

    bir diğer versiyonu da cennete alırken vazgeçip gitmemek cennetin senin olsun bana seni gerek seni tarzında değil, ne işim var lan cehennemde insanlar orda yanarken ben napcam cennette vicdansız şeklinde de olabilecek eylem.
  2. tanrının seni soktuğu kötü durumdan çıkmaya çalışman. örneğin, öyle bir duruma düştün ki çok canın yanıyor ama canını yakanların canını yakmak için bir şey yapamıyorsun. yani görünürde yapabileceğin bir şey yok. söz konusu durumda eğer sen çırpınıp içini ferahlatmaya çalışmaya devam edersen yardım için kimden medet umacağını bilmez halde deli danalar gibi dolaşırsan tanrıyla inatlaşmış olursun. o senin bu acıyı yaşamanı istiyor. sonlandığında bir, belki birden fazla ders almış olacaksın. sana bu derdi vermiş ama çaresi yok demektir ki tanrı'nın sana öğretmek istediği şeyler var. paşa paşa öğreneceksin yoksa daha da kötü duruma düşersin o da olmazsa bu dersi başka zaman alırsın ama alırsın. tanrı'dan kaçış yok.