• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.44)
tanrıların arabaları - erich von daniken
bütün dünyada olduğu gibi türkiye'de de ulaşılması güç satış rakamlarına erişen tanrıların arabaları, ünlü araştırmacı daeniken'in gerçekten olay yaratan yapıtlar dizisinin ilki... daha sonra yayınlanan 'tohum ve evren', 'yıldızlara dönüş', 'tanrıların ayak izleri' ve 'tanrısal stratejisi' adlı yapıtlarında da sürdüreceği iddiasını, ilk kez bu kitapla ortaya koyuyor daeniken.

'on bin yıl öncesinin insanı için uzay yolculuğu bir sorun değil, bir gerçekti. bunun ispatı karanlık geçmişte tanrıların bıraktıkları ve bugün anlamını çözmeye çalıştığımız sayısız izdir...'


  1. geçen gün kitapçıda bu kitabı soran insanlar görünce hala satılıyor mu diye şaşırmıştım. lise döneminde okuduğum bir kitaptı.
    mısır piramitlerinden tutun da piri reis'in o akıl almaz haritasına varıncaya kadar her şeyi başka dünyalardan gelenlerin getirdiğini anlatıyordu yazar daniken.
    hatta haritayı düşürmüşler ve bizim piri reis mi bulmuş ne? öyle bir tezi vardı ada'mın. o dönemin gazeteleri alman medyasının bu kitapla ilgili epey yayın yaptığını ve bu yayınlarda daniken'in bir çok soruyu cevaplayamadığını yazmıştı.
    kitapta başka bir yüksek uygarlıktan gelenlerin dünyamızı ve bizim uygarlığımızı ara ara yoklamaya geldikleri gibi bir fikri vardı.
    bilmiyorum bu uzaydan gelenler büyün yıldız ve gezegenleri tek tek sırayla dolaşıyor olabilirler tekrar gelmeleri uzun sürdü çünkü.
    kitabın içindeki resimler görseller ilginizi çekebilir. gizemli şeyleri sevenler okuyabilir.
    eğlenceli bir kitap ciddiye alıp almayacağınız size kalmış...
  2. tanrıların arabalarını epeyce etkileyici bulmuştum, peşi sıra yıldızlara dönüşü de okuduğumu hatırlıyorum, ilk kitabındaki iddialarını destekler nitelikte bir kitaptı. benim için kayda değer bir yaradılış mit'idir, dünya dışı zeki yaşam formlarının birer tahlili oluşumuz, bir gezegenin tabiatıyla oynadıktan sonra bir tur atıp tekrar aynı gezegene "acaba ne oldu" diye bakmak on binlerce dünya yılı alabileceği için döndüklerinde "burda ne olmuş böle ya" tepkisi verebilirler. yanlış bir duyum da olabilir ama, böyle iddialar barındıran birkaç kitaptan sonra maruz kaldığı toplumsal baskılardan dolayı "acaba yanılıyor muyum" içerikli bir kitap çıkarmaya zorlandığını biliyorum.