1. 100 gram haşlanmış tavuk göğüsünde 30 gram protein vardır, yağsız kas kütlesi yapmak isteyenler için vazgeçilmezdir. yanında brokoli ve acı sos ile candır can.
  2. food ınc. belgeseli ile resmen tavuk konusunda ki iştah yollarım tıkandı. daha önceden de pek çok defa o iğrenç tarifleri duymuşluğum vardı. ama belgesel sonrası bakış açım değişti ki ben tavuk yemeği seven biriydim. yetiştirilme ortamları, üretim tesisleri, kesme usulleri derken iştah falan kalmadı.
  3. yumurtlayarak cogalan, serce kovalamayi seven (en azindan bizim koyde), tahil yiyerek beslenen bir kumes hayvani. cogunlukla yumurtasi ve eti icin yetistirilir. ancak bazi istisnai durumlar da olabilir. ^:bir arkadas olarak tavuk^

    bunun ayrica cesit cesit yemekleri yapilir.
  4. patates ve salça ile kombine edilerek yapılan ve adına yahni denen şeye dönüştüğünde, dünyanın en iğrenç yemeğine dönüşen kanatlı canlı türü.

    kendi bokunu bile yiyen bu hayvan dünya da en çok tüketilen hayvandır. eşek etine siyanür muamelesi yapanları anlamakta güçlük çekiyorum.
  5. domuzdan daha pis bir hayvandir. kendi boku dahil, fare bile yedigini gozlerimle gordum.

    çiftliklerde yetisenler çabuk büyüsün diye antibiyotik verilir.
  6. günümüzde uzak ara en fazla yetiştirilen ve tüketilen evcil hayvan olmasına rağmen, arkeologlara göre aslında eti ve yumurtası için değil, bundan yaklaşık 7000 yıl önce bildiğin horoz dövüşü için evcilleştirilmiş hayvandır... bilemiyorum.