1. cetrefilli bir konudur.

    blood diamond filminde nasil olduysa ak benizli insanlarin suratina vurulmustu gerci aldiklari, `authenticated` taslari.

    bunun yaninda insanoglu olali beri, altinla birlikte kadin icin yeryuzunu cennete cevirme aracidir. tek tasi tek tas yapan elmasin yeryuzundeki en sert malzeme olmasi isin albenili yani. (gerci bornitrur o tahti aldi bile https://www.newscientist.com/article/dn16610-diamond-no-longer-natures-hardest-material/ )

    alternatifleri olan safir, yakut, zumrut pek de yanina yaklasamiyor evladiyeliklik bakimindan. ates cikarma denilen gunes isigini kirip isik tayfi uretme bakimindan da kalite bir elmas her zaman goz alicidir.

    kan ile basladik, guzellik ile noktaladik. mevzu derin.
  2. aklıma bugün gördüğüm şu resmi getirmiş başlıktır. kadınlara üstünlük kurmaya çalışan bünyelerin kafasında patlaması dileğimle ^:swh^
    r2-d2
  3. eğer olayı mineraloji bilimi edasıyla dile getirirseniz son derece önemli binlerce farklı doğa olayının aynı nokta üzerindeki tesadüfleri ile meydana gelmiş muazzam sertlikte mineral topluluğu olan yani pırlanta dediğimiz parlak bir cisimle karşılaşırsınız.

    ama yok olayın sosyolojik boyutu ile arz-ı endam ederseniz, ( ki bence burdan alın) konu kadının toplum içersindeki soyal boyutundan, soğuk ve rutubetli koridorlar da çocuğu yanındayken bir bankın üzerin de bacak bacak üstüne atmış, oturma şeklinden tutunda. mahalle baskısı yordamıyla metrelik zincirlerle mutluluk hayali kuran, genç hanımefendilerin kişisel bakımlarını her noktasına kadar yapmış hemcinsleriyle olan grup sohbetlerindeki kümülatif vergi matrahı sapmaları tartışmasına kadar gider konu.

    yalnız olay öyle sanıldığı kadar zor ve anlaşılmaz da değildir. ikna eder miyim bilmem ama! genel yasama kuralları çerçevesinde tıpkı diğer mevzulardaki tüm geçerlilikler bu konu hakkında da opsiyonel olarak sunulmuştur.

    onun için siz gerçekte asla sizin olmayan birine, onu özel hissetirecek ve ışıksız ortamda parlamayacak şeyler almayın.