1. kısa vadeli düşünüp çok telefon çıkartan firmalar yüzünden olmuştur artık insanların ilgisini çekmiyor sanırım :)
  2. kredi kartına taksit olmamasından kaynaklı bir durum. eğer eskisi gibi cebinde 100 tl peşinat bile olmadan, 2000 tl ye iphone alınmaya devam edilseydi, bu piyasa doymamış herkesin elinde 2000-3000 tl lik telefon olurdu.
  3. doğru tespittir.

    yeni modellerin bir kaç kuşak eski modeline göre görece yenilik getirememesinden kaynaklıdır.

    samsung s4/s5/s6/s7
    lg g2/g3/g4/g5

    özünde aynı işi yapıyorlar birbirinden ayıran bir uçurum yok.

    teknoloji şirketlerinin önümüzdeki 20 yıl içerisinde kullanacakları teknoloji hali hazırda sivil kullanıma kapalı olarak dünya üzerinde kullanılmaktadır.

    önce uzay ve askeri teknolojiler geliştirilir ve kullanılır, zamanla sivil kullanıma sunulur.

    buradaki kısır döngü ar-ge masraflarını tüketicilerden çıkarırken çok aç gözlü davranmalarından kaynaklanmaktadır.
  4. telefonların 2 yıl gibi bir sürede tüketilmesinden dolayı kısa vadede gerçekleşmeyecek durumdur.
    ancak zamanla kişisel telefon satışı tabiki de azalacaktır ancak firmalar başka yöntemlerle, başka ürünlerle gelirlerini arttırmaya devam edecektir.
  5. ben bu telefon cilginligini hic anlamadim zaten, bana gore coook onceden bitmeliydi bu cilginlik.
  6. ilk iphone çıktığı zaman ki heyecanınızı,
    ilk note çıktığı zaman ki ağzınızın açık kalmasını hatırlayın
    şimdi hangisi size bu kadar hayal kurduruyor?
    ben o büyük ekranlı dikdörtgen note (1)i rüyamda görüyordum.
    şimdikiler ise lacivertlerden başka bir şey değil..
  7. yenilik (inovasyon) sıkıntısıdır. modanın tekrarına benzeyen bir döngüye sahiptir. note 2 'den sonra note 4 note'den sonra note edge ve şu an lg g2 kullanıyorum. ufak tefek değişikliklerden sonra, geriye kalan herşey aynı. ekstra bir özellik sunmayan , sadece yenilenmiş modellerle çıkmakta ve insanlar artık elindekinin yeterli olduğuna inanmış durumda. buna bağlı olarak şu an özel üretim olan verizon lg g2 4g versiyonu ile istediğim herşeyi yaparken, üzerine 1.5 güne kadar şarjım gitmekte. tek farkı markası artık. nokia'nın birbirinden tarz telefonlar çıkardığı dönemdeki, farklı kasa benzer teknoloji döngüsüne girilmiş durumda, dokunmatik ekran vb gibi devrimsel nitelik ile gelinmediği sürece, bu standartta devam edecektir. oyunu değiştirecek en büyük yenilik katlanabilir ekranlı ve uzun ömürlü bataryaya sahip bir cihaz olabilir.
  8. telefon satışlarının doyum noktasına gelip gelmediğini anlayabilmek için söz konusu telefon firmalarının ay-ay satış rakamlarının bilinmesi ve buna göre yorum yapılması gerekir.

    bu başlıktaki diğer yorumların youserların kendi şahsi fikrine dayandığı belli, benim de telefon satan bu firmaların satış istatistiklerini araştırma gibi bir gayem olmadığına göre kendi yorumumu katacağım:

    telefon satışlarının doyuma ulaşmadığı kanaatindeyim. eğer iddia edildiği gibi bir doyuma ulaşılsaydı aldığımız bir telefonu 2 sene, hatta 3 sene kullanıyor olmamız gerekirdi. kendinizin, ailenizin, iş-okul arkadaşınızın, sevgilinizin(*:çoğumuz yalnızız, olan %20-30 için konuşuyorum)(*:swh) en son ne zaman telefon aldığınızı düşünürseniz tahminimce 1 yılı geçmemiş olacaktır bu süre.

    insanoğlunun (*:feministler kızmasın doğrusu insanlığın) gözünün doymadığı bu zamanlarımızda telefon satışları da doyum yaşamayacaktır. (*:yaşasın tam bağımsız nokia 3310)
  9. satışların doyum noktası gelmesinden ziyade ben anımsıyorum eskiden nokianın yeni modellerini beklediğimiz günleri, bi çıkadı böyle neredeyse 1 sene böyle yeniler kısmında kalırdı yeni model olarak yani gelir gider bakardık bi hayal kurardık.. ulaşılmaz gelirdi. xpress music çıktığı zamanlar anımsıyorum misal gider gelir hayal kurardık dolar kuru düşse de işte efendim biraz fiyatı inse falan. uzun süre yeni kalırdı çünkü. şimdi hem takip edemiyoruz düzenli olarak sürekli sürekli yeni model çıkıyor tekel zaten bi iphone bi samsung hiçbir heyecanı yok herkesin elinde ve elindeki cihaz 1 senede eskiyor. bu kadar sık güncellenmese keşke modeller. adamlar bir şey üretiyo orasına burasına bi özellik koyuyo yeni model bi tane daha koyuyo daha yeni model. oysa versiyon birde hepsini koyacak teknolojileri var. ufak ufak yediriyorlar işte.
  10. tüketen toplum yeni ürün çıktıkça tüketmeye devam eder, hayatta doymaz.iyi ki ülkemiz telefon üretimi konusunda geride.düşünsenize, donunu satıp son çıkan telefonu alan insan evladı, yerli ve ucuz telefonları saatlik kullanıp kenara atar.