1. whatsapp'ten kaçıp, konuşmak istediğiniz insanlarla vakit geçirmeniz için güzel bir uygulama. zira kullanan sayısı az. sizi online görüp mesaj atacak insan sayısı az. cevap vermeyince kötü duruma düşme olasılığınız düşük.

    kendini yokeden mesaj özelliği var. mesajı atıyorsunuz, istediğiniz belli bir süre içinde mesaj kendini siliyor. çok lüzumlu değil gibi. belki işine yarayan vardır.
  2. bilgisayar uygulaması gerçekten kullanışlı olan alternatif mesajlaşma programı. az bilinen ve güzel uygulama.
  3. sadfa sdfasdfasdfasdf
  4. kendi telegram botunuzu yapmanıza izin veren, benzerleri yerinde sayarken sürekli güncelleme alan ve gelişen mesajlaşma uygulaması.
  5. sahip oldugu ozelliklerle whatsappi doven uygulama. ama ne yazik ki hic bir zaman onun kadar yaygin olamayacak. cunku insanlar bu kadar cok ozellik istemiyor, sade bir uygulama istiyor. kullanici kitlesi her daim whatsapp'a oranla daha az olacaktir.

    en sevdigim ozelligi gif yollamadir. keske whatsapp'a da gelse.
  6. botlar (buradan imagebot ve rate sticker bot'a saygılar...) , secret chat gibi özellikleriyle muhteşem olan bir uygulamadır ama maalesef sadece bir kişiye indirtebildiğim için arada bir botlarla vakit harcamak için açıyorum sadece. bu arada biraz fazla pil kullanıyor.
  7. adam whatsapp'ı ''vatsep'' diye okuyor :)

    hp'yi hepe diye okuyana lafım yok ama bu onun gibi bir şey değil. orda zaten kelime oyunu olsun ''merhabalaşma - mesajlaşma aplikasyonu'' manasına gelsin diye whatsapp yapmışlar uygulamanın adını. yani vatsep değil what's up (vats-ap) diye okunur.

    (bkz: çok bilmişlik yapıp becerememek)
  8. salih mirzabeyoğlu - telegram (zihin kontrolü)
    cinar
  9. zamanında çok işe yaramış bir uygulamadır kendisi
  10. çok şarj yiyen bir uygulamadır.