1. insan nedense herşeye kötü yanında bakmayı çok sever. bir lisans öğrencisi veya yüksek lisans öğrencisi tez yazarak kendi vaktini boşa harcadığını, gereksiz birşey olduğunu, zor birşey olduğunu düşünüyorsa zaten o işi isteyerek yapmayarak kendine büyük bir kötülük ediyor veya etmiştir. tez yazmadan önce genel anlamda konu hakkında bir araştırma bilgi sahibi olunur, gerekli test, deneme yanılma yöntemi, tekrar gözden geçirme ve deneysel bir takım işlemler yapıldıktan sonra yazma işlemine başlanır. sonrası zaten yavaş yavaş gelecektir. tez yazarken insan öğrenir daha çok öğrenir. faydalı bilgiler, işe yaramaz bilgiler, hayatı boyunca unutmayacağı bilgiler öğrenir. tez yazmak demek, yazıyı erken bitirmek demek değildir. tez yazmak tabii ki emektir, zordur, fakat bir o kadar bilgili bir insan olmaya bir adım daha almaktır. insan hiçbir zaman bilgili biri değildir, devamlı yeni şeyler öğrenen insan hayat boyunca devamlı öğrenci devamlı tez yazan bir bilgiseverdir. kısa tutacağım, tez yazmayı fazla açmak istemiyorum ama tez yazmak konusunda en önemlisi benim burada anlattığım kadar basit, sıkıcı, kolay ve kısa birşey değildir. yalnız işinize gelince değil her zaman tez türevi, makale, blog yazmayı unutmayın. belki ileride hiç ummadığınız bir olaya faydanız olur, belkide o zaman dünya'yı kurtaran siz olursunuz.
  2. mezun olma sürecinde iş bulma gibi birçok dertle uğrasırken ertelene ertelene bu zamana kadar gelinmiş, kaçısın mümkün olmadığı gerçektir.
  3. tez yazılınca iyi sonuç vermeyen eylem, sindire sindire uzun vadede detaylarına hakim olarak yazılınca dadından yenmez.
  4. tez yazmak/yazabilmek bilim günlüğü tutmak gibi geliyor bana. nasıl duygu yoğun arkadaşlar hissiyatlarını anlatıp rastlıyor ise günlüklerine, bendeniz gibi mantık yoğun insanlarında tez, makale vb. yazılarda bana mantığımı ortaya koyma rahatlığı sağlıyor.

    konuyu genellemeden daha özele çekecek olursak, aynı tezde hocaları memnun edipte, kendimi memnun edemiyor olmam hevesimi kursağımda bırakıyor. öğrenmeyi seviyor olmak güzel lakin insanlar sana bu kadar yeter demeseler daha da güzel olacak sanki.

    mantığıma dokunma hoca!
    ejh
  5. şu tezle uğraştığım süre kadar tezim benimle uğraşsa ben biterdim.
  6. verilen iki dönemde yüksek lisans tezinin bitmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. hocalarıma da katılarak 1 senede yüksek lisans tezi bitmez, bitende bir şeye benzemez. geç olsun ama ilerde bile arkasında durulabilecek bir tez olsun. zevkli iştir eğer akademik süreci kadro, ünvan ve para amaçlı yapmıyorsanız, söyleyecek sözünüz savunacak sağlam temellere dayanan savlarınız varsa uzun sürse de bitip elinize aldığınızda geriye sağlam şeyler bırakmanın vereceği haz paha biçilemezdir.
  7. ne kadar yazarsan yaz birslşeyleri tekrarlamaktan öte gidemiyorsun. tezini inceleyen kurumsa ayrı bir dünya tabi, kaynakçasız tezleri bile kabul ettiklerini bu gözler gördü. anlayacağınız tam bir bilim ülkesiyiz.
    imza
    copy + paste prof. dr. emmanuel goldstein
  8. ne yazarsan yaz o da tez çöplüğündeki yerini alacak demişti bir hocam. şimdi dönüp bakıyorum, sanırım haklıymış.
  9. klasik sınavlarda ve bol notlu derslerde avantaj sağlar.
    abi
  10. procrastination yapmıyorum. ama ne yapacağımı da tam kestiremediğimden daha tam başlayamadığım olay.. 2 hafta evvel tez danışmanımla buluşacaktım bir iş çıktı buluşamadım. gidiş o gidiş, bu iş nedir birileri mesaj kutumu kırmızılandırıp beni aydınlatabilir mi?