• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
the basketball diaries - scott kalvert
jim, lise basketbol takımının başarılı oyuncularından biridir. milli takımda oynama ve bir basketbol yıldızı olma hayalleri, uyuşturucu ile tanışınca yerini, new york sokaklarının acı gerçeklerine bırakır. annesi tarafından evden atılması ile birlikte para bulup hayatta kalabilmek için her türlü suçu işlemekten çekinmeyen bir insana dönüşür. suç, sefalet, çarpık ilişkiler ve ölüm gibi kötü tecrübelerle dolu bir yaşamla karşı karşıya kalmıştır. ta ki, kendini kurtaracak şeyi, yazı yazmayı keşfedene kadar...


  1. yazar,şair,otobiyograf ve müzisyen jim carroll'ın biyografi filmidir hatta kendisi de filmde bir sahnede kısa bir süre oynamıştır. di caprio yine ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu filmi tek başına sırtlayarak göstermiştir.

    şiir ve uyuşturucu bağımlısı olan caprio arkadaşlarıyla berber new york sokaklarının tozunu atmaktadır.ilk başlarda basketbol yıldızı olmak isteyen jim, lösemi arkadaşı bobby ölünce değişmeye ve uyuşturucu kullanmaya başlar.arkadaşlık ve aile ilişkilerinin de izleyene çok iyi aktarıldığı bu film kesinlikle izlenmeli.

    bu filmi önceden izlediyseniz requiem for a dream filmini de seversiniz ya da requiem for a dream filmini izlediyseniz bu filmi de izleyin beğeneceğinize eminim.