• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.33)
the commitments - alan parker
yönetmenliğini alan parker'ın üstlendiği 1991 yapımı filmin;

oyuncuları:
robert arkins, michael aherne, angeline ball, maria doyle kennedy, dave finnegan, bronagh gallagher, félim gormley, glen hansard, dick massey, johnny murphy, ken mccluskey, andrew strong, colm meaney, anne kent, andrea corr

türü: komedi, dram, müzikal

ödülleri: 1992 bafta (british academy of film and television arts)
-en iyi film ödülü
-en iyi yönetmen ödülü
-en iyi kurgu ödülü
-en iyi uyarlama senaryo ödülü

ülkemizde 'gençlik ateşi' adıyla gösterime verilen filmin konusu;
jimmy rabitte muhteşem bir fikre sahiptir. dublin'in barrytown adlı kasabasında bir soul müzik grubu kurmak! ilk önce müzisyenlere ve şarkıcılara ihtiyacı vardır ve bunun için üç kadın vokal bulur. daha sonra da bir trompetçi bulur ve her şey yavaş yavaş oluşmaya başlar. şarkıları, sahne performansları ile "the commitments", hızla üst sıralara doğru ilerler. artık dublin'in bir müzik ruhu vardır. hoş müziklerle süslü bu eğlenceli filmde dublin'in soul müzik grubuyla neşeli dakikalar geçireceksiniz.


  1. "biz irlandalılar avrupa'nın zencileriyiz" repliği ve mustang sally performansları ile aklıma yer eden, yıllardır sıkılmadan yine yine izlediğim müzikal-film.

    içimize dokunabilen hikayelerden. bir grup bireyin 'biz' olabilme serüveni..
    bu serüvenlerinde onlarla birlikte umudu, acıyı, başarıyı, egoyu, arkadaşlığı, heyecanı, güveni, sadakati, yılmışlığı-yıkılışı, kararlılığı, gururu ve daha nice duyguyu iliklerinize kadar yaşayacaksınız.
    + glen hansard'ın hayatımıza ilk adımını attığı filmdir :)
    edit. yönetmeni başlığa yazmamışım. mod.lar kusura bakmasın iş açıyorum başınıza . zamanla öğrenicem (: