1. 90'larda yaptıkları müzikle çok fazla seveni, bir o kadar da sevmeyeni bulunan grup. yaptıkları soft-rock aslında bazıları tarafından hiçbir zaman rock olarak görülmedi. ama benim için tarihin en iyi gruplarından biridir. o irlanda, limerick'te doğan küçük grup, özellikle dolores o'riordan'ın gelişinden sonra oldukça büyümü, hem inanılmaz politik hem de hayata dair şarkılar yazmış, söylemiştir. çıkardıkları her albüm güzeldir. her şarkıları güzeldir benim için. ama animal instinct'in yeri ayrıdır. ergen zamanlarımda daha zombir dinleyip, grubun kim olduğunu bilmezken, bana the cranberries'i tanıştıran şarkıdır animal instinct. harika klibi ile o dönem resmen içime işlemiştir.

    sonraları a.i'nin açtığı yolda bir çok şarkı gelip geçmiştir. salvation'lar, zombie'ler, just my imagination'lar, linger'lar ve niceleri. resmen hayatımın soundtracki oldu the cranberries.

    ama daffodil lament gerçeği var bir de. o ne harika bir şeydir allahım.

    ikibinlerin ortalarında internette cranberriesclub diye bir türkiye fan grubuna katıldım sonraları. birlikte bir çok zirve yaptık. 5 kasım 2002 istanbul konserini milat bildik her sene kutladık. tişörtler yaptırdık sonra. 2006 yılında yaptırdığımız iki tişört hala duruyor gardropta, yatarken giyerim tişörrtü oldular. dünyanın neresine gidersem bana eşlik ettiler.
    velhasıl, the cranberries bugünlerde piyasada olmasa da bir dönemin insanlarına çokca eşlik etti ve hala daha yol göstermekte.

    varolsunlar.
  2. no need to argue albümü baştan sona kaliteli olan grup.