• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.38)
the end of the fucking world
charles s. forsman'in ayni adli cizgiromanindan uyarlanan ingiliz yapimidir. başrollerinde alex lawther (enigma, departure, carnage) ve jessica barden (the lobster, hanna, comedown) yer aldigi dizide, iki gencin zorlu ve de oldukça karanlık bir sona doğru gitmekte olan yolculuk hikâyelerini merkezine aliniyor.


  1. netflix'in bizlerle bulusturdugu bu ingiliz yapimi dizimiz kara mizah ogeleri iceriyor ve izleyeni kendine bagliyor. ilk sezonun 8 bolumden olusmasi ve her bolumun ortalama 20 dakika surmesi biraz hayal kirikligi gibi olsa da tadi damaginizda kaliyor. ikinci sezon ile ilgili bir aciklama gormedim ama netflix sahiplendigi icin devami gelir diyorum. rahatsiz eden tek sey ingiliz aksani diyecegim ama misfits izlemis biri olarak kullanilan ingiliz aksani kulak tirmalamadi. sevdim ergenlerimizin aksanini.

    !---- spoiler ----!

    dizi boyunca the end of the world - skeeter davis sarkisi aklimdaydi. ilk madmen dizisinde duymustum bi sarkiyi ve bu diziye cok yakistigini dusunmustum. hem dizinin ismi ile baglantili olarak hem de dizideki karakterlerin hayattan beklentileri olarak sozleri uygundu. dizinin son sahnesinde hic beklemedigim bir anda caldiklarinda ayakta alkislayacaktim. bu dizinin yapimcisi olsam kesinlikle kullanirdim ben de bu sarkiyi. beni kirmadilar sagolsunlar.

    !---- spoiler ----!
  2. lisedeyseniz izleyin, gerçeten başka denecek bir şey yok. ergen dizisi.
  3. lise bitmediyse ufak tefek cinayetlerden devam edin. kara mizah herkese hitap etmez. hem de yas kisitlamasi oldugundan liseli arkadaslarin uzak durmadi gerekendir.
  4. kaliteli ya da başarılı bir dizi olduğu söylenemez. ama şahsen beni, başladığım gün sezonu bitirmeme sebep olacak kadar sarmış olan kara mizah dizisidir.
    kup
  5. bu platforma üye olalı birkaç dakika oluyor, ilk entrym de bu diziye nasip oldu.

    farklı bir havası olan, cumartesi kahvaltıdan sonra başlanıp akşamüstüne doğru rahatça bitebilecek dizi.
    efsane değil, gömülecek kadar da kötü değil. farklı bir şey işte.
  6. ilk bölümden can sıkıntımı uçuran nefis ingiliz dizisi.
    b kümesi kişilik özelliklerini kara mizahla işleyen,
    benim gibi dikkat eksikliği olanlar için 20 dk olmasıyla gönüllere taht kurmuş,
    soundtrackiyle coşturan caanım dizi.
  7. dizinin iki sezonunu da uc-dort gunde izledim.

    aman ya iste marjinal olmaya calisan tipik ergenleri anlatan dizi derken once bir guilty pleasure olarak begenmeye basladim. daha sonra filimin aslinda cocuklarin psikolojilerine dair cok net bir alt metni oldugunu farkettim. ozellikle ikinci sezonla bu durum daha da belirginmlesiyor. dizi aslinda ergen psikolojini uc orneklerle anlatan bir senaryoya sahip. fakat bunu cok yavas ve sezdirmeden yapiyorlar. o acidan cok basarili.

    !---- spoiler ----!

    bu psikolojik degisimin en belirgin ornegi james'in surekli alyssayi oldurmeyi dusunmesi fakat gercekten bir insani oldurunce aslinda piskopat olmadigini anlamasi bence. ikinci sezonda da farkediyoruz ki, james'in psikopat oldugunu dusunmesinin sebebi annesi intihar ederken durup izlemis olmasi. kendini suclu hissettigi icin duruma bir anlam yuklemeye calisiyor kendince.
    alyssa acisindan da kafayi cinsellikle bozan asi kizimizin aslinda is ciddiye bindinde aslinda ne kadar hassas ve urkek oldugunu goruyoruz. gerek james'e nispet olsun diye buldugu cocukla mevzuyu yarida kesmesi, gerek de jamesleyken yasadigi saldiriyi geride birakamamasi bir tur kirilganlik gostergesi.
    ayni sekilde cocuklarin surekli ebeveylerinden sikayet etmesi ve onlar tarafindan umursanmadiklarini dusunmeleri ve hatta bunu kafaya takmiyor gozukmeleri var. birinci sezonun son sahnesinde polis ailelerinin cok endiselendigini soyleyince heyecanlanmalari bunun boyle olmadigini gosteriyor. aslinda dikkat cekmeye calisan iki tane ergen cocuktan bahsediyoruz.
    bir de aralarinda gelisen ask cok katiksiz bir hal aliyor zamanla.
    bir de bonnie var tabi. alyssa'nin bonnie hakkindaki su sozleri beni cok yaraladi acikcasi "sevgi eksigi olan insanlarin sorunu da bu zaten, sevginin neye benzedigini bilmedikleri icin kolay kandirilabiliyorlar."

    !---- spoiler ----!

    devam eder mi bilmiyorum ama bekledigimden daha iyi ciktigi icin sanirim, izledigime gayet de memnun oldugum dizidir.
  8. kendi kulvarında iyi bir dizi. farklı bir mizah anlayışını bünyesinde barındırıyor. iki ergenin sıra dışı maceralarını seyrederken bir yandan da taşıması güç duygular - suçluluk gibi- üzerine düşünme fırsatı ile karşılaşıyoruz.


    ortalama 20 dakikalık bölümleri ile sıkmadan, baymadan akıp gidiyor. trailer