• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.67)
the full monty - peter cattaneo
gaz ve dave işlerini kaybeden iki demir işçisidir. gaz, çok özlediği çocuğunu yanına almanın derdindedir ancak cebinde beş parası yoktur. dave’in ise paranın yanısıra kendisine güveni dahi yoktur. bir gün şehre gelen bir striptiz gösterisini ve gösteriye olan ilgiyi görünce şov sektörüne girme fikir akıllarına düşer. etraflarında bulunan mevzuyla en alakasız insanları dahi bu projelerine dahil etmeye çabalarlar. en sonunda hepsi birbirinden farklı birkaç insan bir araya gelir ve bir striptiz grubu kurulur. başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde yapacakları ilk gösterinin hazırlıklarına başlarlar.


  1. robert carlyle ve mark addy’nin başrollerini üstlendiği 1997 yapımı full monty’nin yönetmeni peter cattaneo.

    çok matrak ve fırlama bir film.
  2. ingilizlerin yaptığı en leziz filmlerden biri olabilir. los lunes al sol'u andırır biraz.
  3. muhteşem bir ingiliz mizahı. seksenlerde demirleydi'nin özelleştirme politikalarının sonucunda işsiz kalan bir grup adamın trajikomik öyküsüdür. sosyal içerikli mizahıyla holywood komedilerine fark atar. 1998 bafta ödüllüdür. ne zaman i need some hot stuff - donna summer şarkısını duysam yüzümü bir gülümseme kaplar. sırf kuyrukta bekleme sahnesi için bile izlenebilir.

    tottenham hotspur taraftarı olan elemanlarımızın ezeli rakiplerine yaptıkları gönderme de efsanedir.

    !---- spoiler ----!

    tek istediğim düz bir sıra halinde durabilmeniz! bunun için ne yapmam gerekiyor?
    - arsenal'in ofsayt tuzağı değil mi bu?
    - ne?
    - arsenal'in ofsayt tuzağı. yumuşak, tony adams olacak, tamam mı? birisi gol atacak gibi olduğunda hepimiz çizgi halinde birer adım çekilip homolar gibi kollarımızı sallayacağız.
    - kolaymış.

    !---- spoiler ----!