• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.63)
the grand budapest hotel - wes anderson
20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, avrupa'nın hayali zubrowka şehrinde bulunan büyük budapeşte oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. gustave h, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak zero mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. ikili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. bu esnada gustave'ın yaşlı sevgilisi madame d. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili madame d.'ye veda etmek için yola çıkar. bir asilzade olan madame d.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. madame d., gustave'a miras olarak paha biçilmez bir rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan gustave ve zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir…
wes anderson'ın moonrise kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan filmin bol yıldızlı kadrosunda ralph fiennes, saoirse ronan, bill murray, jude law, edward norton, léa seydoux ve owen wilson gibi isimler yer alıyor.


  1. müzikleri ile ayrı bir etkilemiş, içerisinde türk motiflerini dahi bulunduğu (bkz: türk hamamı) her ayrıntısı ayrı ayrı düşünülmüş başyapıt.
  2. ralph fiennes'in harika oyunculuk sergilediğine inandığım film. oldukça eğlenceli.
  3. 2014 ün en güzel filmlerinden biriydi. eğlenceli kelimesinin altını tam olarak dolduran bir filmdi. bugünlerde bir daha izlemeyi düşünüyorum. bazı sahneleri öyle yer etti ki kafamda bir şekilde anımsamaktan ve gülümsemekten vazgeçmiyorum.
  4. yılın en iyi filmlerinden olsa da wes anderson'ın anlattığı en iyi hikayelerden biri olamayan bir film.
  5. 2015 akademi ödüllerinde 3 dalda oscar aldı. bu tip özgün filmlerin artması açısından çok önemliydi ödül alması. bittikten sonra ardında çok güzel hisler bırakıyor. tavsiyem bu filmin yatmadan hemen önce izlenmesi, şahane rüyalar görmeye sebep olabilir.
  6. o kadar çok film izledim ki, bu film beni şaşırtmadı konusuda şaşırtmadı, kaliteside şaşırtmadı. bana göre sıradan bir filmdi. vaktiniz varsa izleyin derim.
  7. bu sene oscar kazanan filmlere baktığımda kostüm, makyaj ve müzik dallarındaki ödülü bu filmin aldığını gördüm, ama ne yalan söyliyeyim çok da umursamadım. bu dallarda alınan bir oscar ne kadar önemli olabilirdi ki! filmi izledikten sonra fikrim tamamen değişti. özellikle kostüm ve müziğin bu filme kattığı çok şey var. çok önemli oyuncular ve sevimli hikayenin yanı sıra insanı mutlu eden renkler ve müzikler de filmin başarılarından bazıları.
  8. toz pembe film..mendl's pastaları kadar tatlı bir yapım.ralph fiennes'in oyunculuğu muazzam ve tabi ki lobby boy :) hayatımda ender filmler için 'overrated'diyorum.the grand budapest hotel bunu herşeyiyle hakediyor.güzel bir soundtrack ile yorumumu sonlandırıyorum.. https://www.youtube.com/watch?v=H22fZWySJ50
    varda
  9. çoğu sahnenin maket yardımıyla çekildiği söylendi bir yerlerde. eğer öyleyse yönetmenin karşısında tekrardan saygıyla eğiliyorum.
  10. wes anderson'ın zirvesidir.