• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
the hateful eight - quentin tarantino
spaghetti delisi tarantino, kill bill vol.2 ve django unchained'den sonra yeniden aynı sularda yüzüyor. tim roth ve michael madsen'i yeniden bir araya getirdiği filmde kurt russell, jennifer jason leigh, samuel l. jackson, bruce dern gibi oyuncular da yer alacak.


  1. oyunculuk, aksan, doğa, oda... hepsi gerçekten de keyif verici unsurlardı. ikinci yarıda tarantino'nun başta olmasını daha bi' hissettik.
    !---- spoiler ----!
    bununla beraber en çok samuel l. jackson'un o siyahi aksanı ile generalin oğlunu öldürdüğü hikayede baya güldüm, hani bu kadar detaylı bir tasvir beklemiyordum :)
    !---- spoiler ----!
  2. yeni nesle western sevdiren adamın filmi. yine nefis, akıcı, coşkulu. kısaca tarantino elinin lezzetini katmayı ihmal etmemiş. tıpkı yahni gibi.

    fakat django ile peşpeşe izlemiş biri olarak django'yu biraz daha sevdim diyebilirim.
  3. !---- spoiler ----!

    diyalogların tiyatro tadında geçmesi ve bu yüzden olumsuz eleştiri alması biraz mantıksız. zira filmin sonlarına doğru çakan flashbackle zaten bir tiyatro izleyeceğimiz gösterilir.

    !---- spoiler ----!
    sde
  4. beklediğime değen, klasik bir tarantino filmi.

    o değil de; kurt russell çok yaşlanmış :/
  5. senaristi ve yönetmenini bilmeden oturup izlerseniz film bittiğinde tarantino'nun işi olduğunu anlayacağınız güzel film. zekasını yine göstermiş reyiz. death proof'ta büyük hayal kırıklığına uğramıştım yıllar önce ancak bu film kesinlikle sıradanlıktan, klişelerden ve duyarcılıktan kaçmak isteyenler için iyi bir yapım.
  6. ben hala (bkz: jennifer jason leigh) in performansında ve oscar'da ödüllendirilmemesinde tutuklu kaldım.
  7. kanımca reservoir dogs'un birçok yönü ile altında kalan tarantino filmidir.
    tabi ki bu demek olmuyor ki kötü bir filmdir. fim gayet de kalitelidir. reservoir dogs ile hateful eight'i birer gün ara ile izlememden dolayı pek tat vermemiş de olabilir.
  8. senaryo ile beni benden almistir. filmi orjinal dilinde ama fransizca altyaziyla izleyince aksanlarin agirligindan birazcik zorlanmis olsam da cok keyif verdi yine.. tarantino asla citayi dusurmuyor, boyle devam reyiz..
  9. tarantino sirlar dunyasi'nin bir bir bolumunu yonetse dahi sinemaya gidip izleyecek olan(nickden belli degil mi?) beni hayal kirikligina ugratmis olan filmdir. filme kotu diyemem, gittim izledim iyi de vakit gecirdim, ama bi dakika beyler,bu bir tarantino filmi ve bir yildan fala sure bekledik.
    tarantino' nun neredeyse her filminde kullandigi imzalar bu filmde de vardi.abartili olum sahneleri, abartili yemek yeme sahneleri, kapida duran karakterler, samuel jackson, tim roth, yanlis hatirlamiyorsam bir mecican stand off bile vardi.ama bunlarin otesinde filmin buyuk kisminin ayni yerde gecmesi ve oyuncu performanslari beni gercekten uzdu.insan christoph waltz ariyor arkadas. ozetle bu film kesinlikle bir kill bill,bir pulp fiction bir inglourious basterds ya da bir django unchained degil.
    ulan tarantino eger film cekmeyi birakmaya karar verdiysen bile, bir tane daha çekip oyle birak.bu son olmasin cunku.
  10. koskoca 3 saat süren, milletin ilk yarı bittiğinde topuklayarak kaçtığı, ilginç bir film oldu hateful eight. ben de ikinci yarıda artık heyecan gelir dedikçe film uzadı, uzadı. ya tarantino, niye aksiyon ve eğlenceli sahneleri 10 dk ya indirgedin. eski filmlerinde diyaloglar yine uzun olurdu, güldürürdü. fakat bu filmle kıyaslayınca diyaloglar hem daha kısa hem de daha eğlenceliydi.

    kendi tarzından hiç vazgeçmiyor. ama her filmde de aynı tarzı kullanması artık sıradan gelmeye başladı. tamam bir pulp fiction' u 500 sene ömür verseler yine çekemez^:bence^, ama doğal olarak daha fazla şaheser bekliyoruz. hele hele bir western filminin tek mekanda geçmesi western' e ihanettir.

    tabi müzikler için morricone şaheseri demek düşer. sırf kendisinin müziklerini yaptığı filmler, kendisi için izlenir.

    son olarak, tarantino polisiye bir film yapıp vahşeti orada arttırsın demek isterim. ya da kriminaller olsun yine, reservoir dogs' daki gibi. çünkü tarzı western' e değil modern çağa yakışıyor.