• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
the killing - stanley kubrick
eski bir mahkum olan johnny clay, beş yılını alcatraz'da hapishanede geçirmiştir. sevgilisi fay ile evlenip düzenli bir hayata geçmeden önce son bir soygun yapmayı kafasına koyan clay, bir yarış sırasında, odalardan birinde bulunan iki milyon dolarlık parayı çalmayı planlamaktadır. bunun için bir ekip oluşturan clay; bir polis, gözlemci, keskin nişancı ve güreşçiden oluşan çetesiyle birlikte hazırladıkları kusursuz soygun planını gerçekleştirmeye çalışacak, ancak türlü talihsizliklerle karşılaşmaktan kurtulamayacaktır.


  1. büyük yönetmen stanley kubrick'in 1956 yapımı ilk büyük sinema filmi. filmde kusursuz planlanan bir soygunun hikayesi üç farklı koldan, nakış gibi işlenmiş bir kurguyla birbirine bağlanarak anlatılır. kurgusu başta quentin tarantino olmak üzere birçok yönetmeni etkileyen bu film, aynı zamanda kubrick'in tek film-noir'i olarak da bilinir.

    bu filmin başarısıyla kubrick bir sene sonra paths of glory'i^:paths of glory - stanley kubrick^ çekmiş ve görkemli kariyerinin ikinci büyük adımını da o filmiyle atmıştı.