• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.77)
the king's speech - tom hooper
kardeşinin feragat etmesiyle gönülsüz bir şekilde tahta geçen kral vı. george, kekemelik sorununu yenmek için lionel logue adlı bir konuşma terapisti tutar.


  1. biyografi türünün iyi örneklerinden biri. kazandığı oscar^ları sonuna kadar hak etmiştir.
  2. geofrey rush oynuyor bu filmde
  3. çok çok beğendiğim bir film oldu. tom hooper tarihi atmosferi o denli başarıyla yansıtmış ki, churcill'i görünce ikinci dünya savaşının geldiğini anlamamak; yollarda sirenler öterken başınızı sokacak bir sığınak bakınmamak mümkün değil.

    oyunculuklara değinmeye lüzum var mı bilmiyorum. zira başrolü paylaşan ikili ve asiller asili helena bonham carter o denli şahane döktürmüş ki, bu hususta canınızı sıkacak hiçbir durum olmadığını görüyorsunuz. hatta colin firt bir ara rolünün gerçekçiliğini o raddede çarpıcı oynuyor ki, o koca özgüvenli louge'nin bile kral karşısında ne derece yerlere eğilebildiğini hayretle gözlüyor, ancak hemen sonra ayyuka çıkan bu ikili arasındaki dostluğun gerçekçiliğiyle ağzınız bir karış açık ekrana bakakalıyorsunuz.

    konu oldukça ilgi çekici. böyle oldukça ilgi uyandırıcı bir tarihi bilgiden hiç de haberdar değildim açıkçası ve filmi izleyip ikinci cihan harbi öncesi o melun havayı koklamak iyi gelmedi değil.

    sanki günümüzde o melun havadan çok uzakmışız gibi..
  4. dört dalda oscar kazanmış izlenmesi gereken müthiş bir film.
    colin firth kekeme rolünü kusursuz bir şekilde canlandırmış. geoffrey rush ve helena bonham carter da harikaydı.
    araya serpiştirilmiş olan espriler de filme ayrı bir tat katıyor.