• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
the last samurai - edward zwick
bir sivil savaş gazisi olan yüzbaşı woodrow algren, 1870'lerin sonunda winchester silahlarının sözcüsü sıfatıyla japonya'yı ziyaret eder. amacı; imparator meiji'nin askerlerini eğitmek ve silahlarının tanıtımını yapmaktır. meiji'nin silahlarla donatılmış ordusu kalan son samurayları yok etmek için hazırlıklarını yaparken yüzbaşı algren bir çatışma sırasında sakatlanır ve samuraylara esir düşer. algren esir düştükten sonra samurayların lideri katsumoto'dan onur ve savaş konusunda çok şey öğrenir ve iki taraf arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.


  1. tom cruise'un kendini vererek oynadığı nadir filmlerden biri. ne kadar tarihi olaylar ve kişilikler baştan sona değiştirilmiş olarak bize sunulsa da, filmin izlenmeye değer olduğu gerçeğini hiç değiştirmiyor.
  2. mensup olduğun milleti mi seçmeli? yoksa doğru bulduğun tarafı mı seçmeli? sorusuna muhteşem bir şekilde cevap vermiş, en iyi savaş filmlerinden biri.
  3. tom cruise'u normalde günahım kadar sevmem. fakat sevdiğim üç filmi vardır ki bunlardan^:eyes wide shut^ ^:vanilla sky^ biri de the last samurai. bunda iyi oyunculuklar ve çok başarılı soundtracklerin etkisi sözkonusu tabiki.

    !---- spoiler ----!

    ama şu "bambaşka bir ortama düşüp oradan önce nefret etme ama sonra yavaş yavaş alışma, kendini kabul ettirme ve o ortam için savaşma" vs gibi konuları oldum olası sevmişimdir. mesela aklıma gelen avatar filmi var böyle.. dances with wolves tabiki.. bu tarz film önerisi olanlar lütfen bilgilendirsin.

    !---- spoiler ----!
  4. efsanevi onurlu savaşçı samuraylara çok güzel bir bakış açısı getirmiştir. ayrıca katsumoto karakteri mükemmeldi. ken watanebeye saygılar.
  5. tom cruise'un en iyi filmidir.
  6. ortalamanın üstü bir filmdi yalan yok beğendiğim sahneleri de oldu aman bu ne saçmalık dediğim yerlerde ama film boyunca en çok "13 yıl önce bu filmi vizyonda izleyebilseydim" düşüncesi hakimdi kafamda. gerçekten sinemada izlenecek ve izlediğinde de görsel açıdan şahane bulacağınız bir filmdi the last samurai.
  7. "they are an intriguing people. from the moment they wake, they devote themselves to the perfection of whatever they pursue. i have never seen such discipline. "

    bu soz samurai kulturunun reklamini mukemmel bir sekilde yapiyor. sinemanin insanlari etkilemekteki inanilmaz gucunun bir ispati bu film. keske biz de kendi muazzam kulturumuzu tanitabilecek guzel filmler yapabilsek dedim kendi kendime. bu film japon filmi degil tabi ama dedigim gibi, insani ozendiriyor.

    teknik acidan bence gayet iyi. sinematografi, kurgu, olaylarin gelisimi... tom cruise konusundaki ustteki arkadaslara katiliyorum benim de cok sevmedigim bi aktor fakat bu filmdeki oyunculugu muazzam. katsumoto rolunde ken watanabe de cok iyi is cikarmis. ama duygusal anlamda niyeyse film beni cok yakalayamadi.

    benim icin 7/10
  8. mesut
  9. tom cruise'un oscar'a en çok yaklaştığı film'dir ancak lobi'sini ayarlayamadığı için hüsran ile sonuçlanmıştır. o yıl yanlış hatırlamıyorsam oscar goes to mystic river - clint eastwood filmi'ndeki perfornmansı ile sean penn'e gitmiş ve "biz aktörler şunu iyi biliriz ki oyunculukta en iyi diye bir şey yoktur" minvalinde bir açıklama ile heykelciği kucaklamıştır.
    filmi sinemada izlemiştim ve seyrettiğim son tom cruise filmi olarak bendeki hollywood starı özelliğini brad pitt'e devrettiği film olarak emekli film özelliği taşımıştı.