• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
the magic of belle isle - rob reiner
the magic of belle isle'da morgen freeman'a; virginia madsen, madeline carroll, fred willard, kenan thompson ve kevin pollak eşlik ediyor. alkol bağımlılığı yüzünden artık yazamayan bir yazarın, bağımlılığıyla mücadele için yazlık bir yer kiralaması ve orada bir anne ve üç kızıyla tanışmasını anlatan filmin senaryosunu rob reiner, andrew scheinman ve guy thomas ile birlikte yazmış.


  1. ülkemizde adanın büyüsü ismiyle yayınlanan filmin başrolünde morgan freeman'ı görüyoruz. freeman, zamanında ülkesinde çokça okunmuş, tanınan bir kovboy romanı yazarıdır. karısının ölümünden sonra kendini insanlara kapatmış, alkol bağımlılığı ile uğraşmaya başlamış ve bu da yazın hayatını olumsuz yönde etkilemiştir. daktilosu ve içki kasaları ile birlikte yazlık, ufak bir beldeden ev kiralamasıyla kendi hayatı da yazın hayatı da değişime uğrayacaktır. yan evinde yaşayan, eşinden boşanma aşamasında olan virginia madsen ile zaman içinde gelişecek bir duygusal yakınlık kurmasının haricinde, kızları ile geliştirdiği pozitif ilişki, hem kendini iyileştirmesine hem de küçük çocukların hayatlarını güzelleştirmesine yarayacaktır. bunun dışında başka bir komşusunun engelli oğlunun da hayatla bağlar kurmasını sağlayacak olan yazarın yazma yetisi de insanlarla iletişim kurmaya devam ettiği bu süreçte geri gelecek.

    aile ile de izlenebilecek tatlı bir filmdi. tek başınıza bir otobüs yolculuğunda da izleyebilirsiniz elbette, ben yüzümde bir gülümsemeyle öyle yaptım.