• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. tek bir mekanda birkaç kişinin sohbeti şeklinde geçen bir film ancak bu kadar harika ve sürekleyici olabilir. filmde kendimi bir karakter yerine koymak adetim değildir ama bu filmde o odadan biri olup john'a yüzlerce soru sormak isterdim, hatta bazen "şu konuyu sorun, hiç mi merak etmiyorsunuz ulan" diye serzenişte bulunduğum doğrudur.
    a
  2. sonunda yeşilçama bağlamasa 10/10 luk film
    dude
  3. yeşilçama bağlamasa havada kalacak filmdir.
  4. 14.000 yıldır yaşadığını iddia eden bir adam ve bir grup bilim insanının bir odadaki hikayesini konu alan 87 dk.lık efsane film. düşük bütçeyle nasıl bilimkurgu filmi çekiliri kanıtlamıştır. finalinin zayıf olmasına karşın bitmemesini istediğiniz nadir filmlerden.
  5. oyunculuklar vasat, oyuncular arası diyaloglar rezil ötesi tam bir 3. sınıf filmdir.
  6. oyunculuktan çok anlattığı şeye bakılması gereken bir bilimkurgu. zaten hikaye sadece bir adamın anlattıklarıyla ve bizim canlandırmamızla geçiyor. daha önce boyle bir film görmemiştim ancak kitap okumak gibi geldi bana ve çokta kötü değil.
  7. ateizm propagandasıdır.
  8. o dandik sona rağmen, diş sıktıran oyunculuklara rağmen iyi filmdir. çok güzel bir fikre sahip. oturun ve büyüklerimizin anlattığı hikayeleri dinleyin.
  9. !---- spoiler ----!

    yüzyıllar önce gördüğü bir kişiyi yamulmuyorsam prag'da bir tren istasyonunda tekrar görüyordu. bu gördüğü insandan bahsederken hz. muhammed'i ya da buddha'yı kast edip etmediğini merak ediyorum.

    !---- spoiler ----!
  10. 'mükemmel bir konu kötü oyuncularla çekilirse ne olur' sorusunun cevabı olan film. oyuncular daha iyi seçilseymiş, dialoglar da çarpıcı yazılsaymış ve konu da derin işlenseymiş ortaya efsane bi film çıkabilirmiş. yazık olmuş...
    !---- spoiler ----!

    o hristiyan sarıyı yolasım geldi

    !---- spoiler ----!