1. kesinlikle izlenilmesi gereken bir film zannımca. filmin siyah beyaz olması, filmi daha soyutlayarak hikayedeki temayı pekiştirmiş. ayrıca kurgunun başından sonuna kadar "sigara" ögesini görmek mümkün, filmi bitirdiğimde sigara içmememe karşın zor nefes almıştım.

    !---- spoiler ----!

    me, i don't talk much... i just cut the hair.

    i was a ghost. i didn't see anyone. no one saw me. i was the barber.

    !---- spoiler ----!
  2. dün slovenya'da retro bir berbere girdim ve müsait olup olmadığını sorduktan sonra arka taraftaki koltuklarda sıramı beklemeye koyuldum. bu esnada kapı girişinin yanındaki kırmızı beyaz renkli dönen cisme takıldı gözüm. nedense koca berberdeki en ilginç cisim buydu o an için. saçlarımı kestirip eve döndükten sonra şu sıralar kendilerine taktığım coen kardeşlerin bir filmini daha izlemek istedim. ekşi sözlüğe girdim ve coen kardeşler başlığı altında ilgi çekici gördüğüm ilk filmi izlemeye başladım. ve evet o film bu film idi.
    film başlarken, henüz daha berber dükkanı sahnesi belirmeden bu tuhaf dönen cisim belirdi ilk olarak sahnede. bir an bu cismi nerde gördüğümü hatırlayamasamda kısa sürede hatırladım. ardından da berber dükkanı sahnesi ile film başladı.
    oldukça ilginç bir deneyim oldu benim için. hayat tesadüften çok daha fazlası.
    !---- spoiler ----!

    filme gelecek olursak da, coen kardeşlerin hayatın sıradan detaylarını bu sadelikle anlatabilmelerine bir kez daha hayran kaldım. birinci saatin sonunda biraz sıkıldığımı söylemeliyim. amma velakin son elli dakikası oldukça ilgi çekici ilerledi. film ile ilgili bir çıkarım yapmam ne kadar doğru olur bilmiyorum. şanssızlığını şansa çevirmeye çalışan sakin bir adamın bedbaht hikayesi demem fazlaca sığ olacaktır sanırım. onun dışında filmin siyah beyaz olması seyir zevkini oldukça arttırdığını söyleyebilirim.

    !---- spoiler ----!