• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
the naked gun; from the files of police squad - david zucker
1988 amerikan yapımı parodi, absürd, komedi filmi. üçleme olan bu filmde başrollerde leslie nielsen, priscilla presley, o.j. simpson gibi isimler var.

polis memuru, dedektif frank'in (leslie nielsen) kraliçeye yapılacak olan bir suikastı durdurma çabasını konu almaktadır.


  1. 1988, 1991 ve 1994 yıllarında üçleme şeklinde çekilen film serisinde yine zaz ekibinin imzası var. 1982 yılında tv için çekilmiş "police squad" dizisinin film versiyonudur.
  2. "the naked gun" uclemesinin ilk filmi. ve isminden de anlasilacagi uzere, 1982 yapimi the police squad! dizisinin film versiyonu, ki basta frank dreblin olmak uzere tum ana karakterler ayni... filmin isminin basina the naked gun eklenmesi, aslinda the police academy ile karistirilmasin diye, ama sonraki filmlerde ilk kisim kalici oluyor.

    1988'de cekilmistir, ve cogu esprisi eskimistir ama hala bugun bile 9gag vs gibi sitelerde bi cok sahnesi gif olarak karsimiza cikar... konusturmak icin karsilikli para verme sahnesi, dreblin'in "shakespeare in the park"'in oyuncularini vurmasi, vs sahneler de olumsuzdur, baska mecralarda yer yer kopyalanir