• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
the night of the hunter - charles laughton
virginia’nın izbe bir yerleşim bölgesinde geçen film, iki kişinin öldüğü bir soygunun faili olarak idam cezasına çarptırılır. suçlu bulunmasına rağmen çalınan para ortaya çıkmamıştır, çünkü ben, tutuklanmadan önce parayı sadece küçük oğlu john’un bildiği bir yere saklamıştır. para john’un geleceğini garanti altına almak için yerinde beklemektedir. bu esnada hikayeye ilginç bir rahip çıkagelir. sağ ve sol kollarında 'sev' ve 'nefret et' yazılı dövmeler bulunan ve çeşitli suçlar işleyen rahip powell, ben harper’ın hücre arkadaşıdır ve paranın peşindedir. tüm denemelerine rağmen paranın yerini öğrenemeyen rahip, ben’in uykusunda sayıkladığı bir cümleden yola çıkarak paraya ulaşmaya çalışacaktır.


  1. xama
  2. oscarlı aktör charles laughton abimizin çektiği bu filmde çalıntı paranın yerini öğrenmek için soyguncunun karısıyla evlenen tüyler ürperten succubi^:succubus^ düşmanı rahibin hikayesi anlatılıyor. ellerinde dövmeleriyle sevgi ve nefreti güreştirerek kasabayı hipnotize eden din adamı çocukların ağzından bilgi almaya çalışır. rahip efendinin nefreti, cooper hanım'ın sevgisiyle çarpışır.
    yıllar sonra do the right thing'te de sevgi ve nefret hikayesine farklı bir yorum getiren spike lee müzik setli abimizin yumruklarına yerleştirir bu ifadeleri. orada ise kazanan farklıdır (ya da öyle midir, hatırlayamadım şimdi?)

    (bkz: do the right thing - spike lee)
    (bkz: charles laughton)
    zei