• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.84)
the prestige - christopher nolan
victoria dönemi ingilteresinde iki sahne sihirbazı büyük bir rekabete girişir.


  1. (bkz: hugh jackman) ,(bkz: christian bale) ,(bkz: scarlett johansson) gibi bir üçlüyü içinde barındıran chrishopher nolan filmi
    gelip burada hakkında spoiler verecek değilim. fakat bitince vay amk denilen filmlerden olduğunu bilin ve izlemediyseniz bir an önce izleyin.daha önce izlemediğiniz için pişman olacağınıza inanıyorum.
    sayılarla konuşacak olursak da iki ilizyonistin rekabeti üzerinden işlenen konusuyla imdb de 8.5 puan almış.top250 listesinde 52. sırada kendine yer bulmuştur.
  2. ilizyon gosterilerinin son perdesinden ismini alan film, isminin hakkını veriyor.

    !---- spoiler ----!

    nikola tesla: imkansız diye birşey yoktur bay angier, istediğiniz şey sadece pahalı.

    !---- spoiler ----!
  3. ana karakterlerin isimleri alfred borden ve robert angier'ın ilk harflerine baktığımızda abra, yani hepimizin bildiği meşhur abrakadabraya bir gönderme olduğunu görürüz.
  4. insana zorla bir sürü şey düşündüren şahane film.

    !---- spoiler ----!

    makine çalışıyor mu çalışmıyor mu yoksa harbiden ikizi var mı yok mu?

    !---- spoiler ----!
    abi
  5. tesla'ya tekrar tekrar gönül verdiren izlenilesi film.

    ileri düzeydeki her bilim insanlar için sihirdir gibi bi söz işitmiştim zamanında tam da bu filmi anlatan.

    (bkz: kahrolsun edison çare tesla)
    kuz
  6. senaryosu "bir roman nasıl uyarlanmalıdır" dersi olarak okutulabilir. abartıldığını düşündüğüm nolan'ın en iyi yazılmış/çekilmiş filmidir bence.

    (bkz: #35306)
  7. yanında interstellar'ın inception'ın falan hikaye kaldığı nolan filmidir.
  8. her izlediğinizde size farklı duygular hissettirebilen ve birden fazla izlenmesi gerektiğini düşündüğüm oldukça başarılı christopher nolan filmi.
    iki sihirbazın rekabetini anlatmasının yanısıra kimi tutkuların nasıl saplantı haline dönüşebileceği ve bu tutkular uğruna insanların hayatlarını ne şekilde sürdürmek zorunda kalabilecekleri konusunda sağlam fikir verir.
  9. !---- spoiler ----!

    tesla'nın makinesi eğer 50 metre uzakta bir kopya yaratıyorsa bu çok ilginç olur. bu durumda makineye giren kişi her seferinde su dolu havuzu boyluyor. bunu bilinçli bir şekilde, kendi isteğiyle yapiyor. en ufak bir terleme yada tereddüt olmadan. bu durumu 100 defa tekrar ediyor.

    !---- spoiler ----!
  10. "ben yazmalıydım" dediğim çok az sayıdaki senaryodan biri. senelerce kafamda benzeri bir öyküyü döndürmüşlüğüm, bir iki başına oturmuşluğum var. bu uyarlamaya yaklaşamadım elbette. nasıl temiz bir kurgudur, marangoz tezgahı gibi "cuk" oturacak şekilde kesip, oyup birleştirmişler.

    kitabı ise hayalkırıklığı, bozguç vermeden diyeyim: filmin acayipliğinde bağlayamamış. bu da senaryoyu bir kat daha güzelleştiriyor.

    hayatın büyüsünün kaçtığı şu zamanda, hala büyülü zamanlardan, "gerçek sihir" peşinde güzel bir kovalamaca.