1. 1975 yılında sandy west ve joan jett tarafından temelleri atılan grup.

    micki steele'in gruba katılımıyla trio olarak çeşitli kulüplerde sahne almaya başlamışlardır. bir süre sonra micki steele gruptan şutlanır ve yeni basist arayışları başlar. bu sırada gruba lita ford dahil olur.

    aslında lita ford gruba basist olarak girecekti fakat gitarda da iyi olduğu görülünce lead gitar pozisyonunda gruba girdi. basist olarak da peggy foster gruba girdi.

    peggy foster da gruptan ayrılınca yerine jackie fox (ki kendisi daha önce lead gitar için gruba başvurmuş ama pozisyon lita'ya verildiği için kabul edilmemiştir) alınmıştır. jackie fox, gruba vokalist olarak cherry currie'yi önerir. cherry currie de böylece gruba dahil olur.

    1976 yılında ilk albümlerini çıkarırlar ve dönemin ünlü gruplarına alt grup olarak çıkarlar.

    1977 yılında ikinci albümleri queens of noise çıkar ve grup dünya turnesine çıkar.

    1977 yılının yaz mevsiminde grup japonya'da bir dizi konser verir ve grup japonya'daki en popüler grup haline gelir. hatta televizyonda program bile yapmaya başlarlar ki japonya gibi bir ülkede böyle bir şeyin olması bir ilktir. çünkü genelde yabancılar bu tür şeyler yapmazdı orada. ayrıca live in japan isimli albümleri de japonya'da en çok satan albüm olmuştur bu dönemde. ayrıca jackie fox bu dönemde gruptan ayrılmış ve bir süre joan jett grupta bas çalmıştır.

    grubun çekirdek kadrosu da dahil olmak üzere, gruptan günümüzde sadece cherry currie; joan jett; lita ford ve vicki blue hayattadır.
  2. son turnelerinde mcdonalds'ın quarter pounder menüsünden başka bir şey yemeyen ve arabada oturur pozisyonda uyumak zorunda kalan grup.

    sebebi ise organizatörlerin "madem son olacak bizim şehrimizde de çalsınlar" isteği ve buna paralel olarak menajerlerinin "iyi lan, son kez yüklü miktarda para kazanırız" deyip gelen her teklife evet demesidir.

    bir konser salonundan başka konser salonuna gidip durmuşlar, doğru düzgün yemek yemeye bile fırsat bulamamışlar. sürekli şehir değiştirmek zorunda kaldıkları için de otel yerine arabada uyumak zorunda kalmışlar (hadi bunlar yine uyuyor da ben şoföre acıdım, adam araba sürmekten bıkmıştır sanırım) ve yemeklerini bile arabada yemişlerdir.

    grup üyeleri bu olaydan sonra hayatları boyunca bir daha mcdonalds'a adımlarını atmamışlardır.
  3. 1977 yılındaki japonya konserine kadar üyelerinin bireysel otel odalarının olmadığı grup.

    tüm üyeler aynı odada kalırmış.