• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (2.13)
Yazar Rhonda Byrne
the secret - rhonda byrne
avuçlarınızın içinde tuttuğunuz büyük sır

avuçlarınızın içinde tuttuğunuz büyük sırasırlar boyunca elden ele dolaştı. ona gıpta ettiler. sakladılar. kayboldu, çalındı ve inanılmaz paralara satın alındı. tarihin en önemli kişilerinden bazıları bu yüzyıllar yaşındaki sır'rı çözmüştü. platon, galileo, beethoven, edison, carnegie ve einstein'ın yanı sıra kimi kaşifler, teologlar, bilimadamları ve büyük düşünürlerin çoğu secret'a hakimdi. sır, şimdi dünyaya açıklanıyor.

"secret'ı öğrendikçe istediklerinize nasıl sahip olabileceğinizi, nasıl istediğiniz her şey olabileceğinizi, ya da istediğiniz her şeyi nasıl yapabileceğinizi anlayacaksınız. gerçekten kim olduğunuzu anlayacaksınız. hayatta sizi bekleyen gerçek kusursuzluğu anlayacaksınız."
(tanıtım bülteninden)


  1. hayatında sadece bu kitabı okuyan pelinsular kendilerini hayatın sırrına ermiş sanarlar. vecizelerde dolu abartılmış bir kitap(bkz: balon) pelinsulara daha güzel kitaplar tavsiye ediyorum. youreads kitap ikonuna basarak pek çok harika kitabı keşfedebilirsiniz.
  2. spoiler olacak ama bu kitapta tekrar tekrar şu anlatılır: evrene pozitif bir enerji gönder, o döner mutlaka seni bulur.
    tipik amerikan tarzı bir konuyu tekrarlayarak aşırı anlam yükleme çabası. gereksiz ve zaman kaybı.
  3. bu kitabı okuduktan sonra kafamda üç soru belirdi.

    1. ben bu kitabı neden okudum?
    2. neden 3 cümleyle anlatılabilecek bir motto üzerine bir kitap yazılmış?
    3. ben bu kitabı neden sonuna kadar okudum?
    bozuk
  4. kitabı okuduktan sonra kafamda kitabın oldukça "şişirilme" olmasına dair fikirler, egoistokurdaki şu yazıdan sonra iyice pekişti
  5. tanrı yerine evreni, ibadet yerine "zorunlu olumlu düşünme"yi koyan bir çeşit dinin kutsal kitabı.
  6. kişisel gelişim kitaplarına sardığım yıllardı, sanırım 2006 gibi. kitap yeni çıkmış bir de kitabın açılmaması için kırmızı şerit gibi bir şey çekmişler istesen de açıp içine bakamıyorsun.
    eee bir de '' bu sırrın ne olduğunu söyleyemem. tek söyleyebildiğim var olduğu'' yazmaz mı kitabın arkasında . işte dedim ''hayatın sırrını çözdüm'' evet o kadar maldım.

    ama adamları takdir etmemek elde değil; hayatımda okuduğum en boş kitap olmakla birlikte harika bir pazarlama stratejisi ile çok iyi satış rakamlarına ulaşmış kitabımsı bir şey (kitap demeye dilim varmıyor o kadar gereksiz hani )

    bu tanımlanamaz nesnenin özeti şu; evrenden dilediğin bir şey varsa inan, iste ve gerçekleşsin.

    evrenden milyon dolarlar isteyip de sahip olanlar mı dersin, kanser hastası olup hiç bir tedavi görmeden sözde bu felsefe (tövbe tövbe bir de felsefe olmuş bu safsata) ile turp gibi olanı mı ararsın ne arasan var anlayacağın. ulan en basitinden açlıktan ya da soğuktan donanarak milyonlarca insan ölmüştür dünya var olduğu günden beri.

    şimdi sorum şu hakim bey; bu insanlar değil evrenden istemek, inanmak falan tüm hücrelerine kadar sadece yaşamayı dilemişlerdi. ama sonuç? nerede o evrenden bumerang gibi dönen pozitif güç.

    hülasa, ıq'nuzun en az %30 düşmesini istemiyorsanız bulaşmayın. düşünün yani 10 yılda anca toparladım kendimi. yapmayın.
  7. okuyarak inanılmaz derecede zaman kaybettiğimi bitirdikten sonra anladığım, kitabımsı, birkaç alıntıyla doldurulmuş yazılar topluluğu.