• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
the simpsons
simpsonlar ya da the simpsons, matt groening tarafından fox broadcasting company için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir. dizi, homer, marge, bart, lisa ve maggie'den oluşan orta sınıf bir amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. şov, springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir.


  1. yıllar geçse de kalitesinden ödün vermeyen, her bölümü için çok uğraşılan çizgi film.
    hope
  2. billy corgan: "billy corgan, smashing pumpkins."
    homer: "homer simpson, smiling politely."
    doris
  3. entellektüel çizgi dizi.
  4. matt groening ölmeden final bölümünün yayınlanmayacağını düşündüğüm gelmiş geçmiş en kaliteli çizgi yapım. bittiği gün dünya çapında ciddi bir hüzün yaşanacaktır.
  5. küçüklüğümden beri hastası olduğum, kaç kere birinci sezonunun ilk bölümünden tekrar tekrar başladığımı hatırlamadığım mükemmel dizi. ancak son zamanlarda 25. sezondan sonrasını sırf biriktirmiş olmak için izlemiyorum. bu dizide zaman kavramı yoktur, 1989 senesinden beri yayınlanıyor olmasına rağmen karakterlerin yaşı hep aynıdır. dizi amerika birleşik devletlerinde bulunan springfield adlı kasabada geçer ancak ülkede springfield adına sahip birçok kasaba olduğundan simpsonların hangi eyalette yaşadığını bilemeyiz.
    the simpsons, adından da anlaşılacağı gibi simpsons ailesinin maceralarını anlatır. ilk önce skeç olarak hazırlanan dizi bir iki yıl içinde çizgi dizi formatına taşınmıştır ve çok uzun süredir de yayınlanmaktadır, bu özelliğiyle tarihte en uzun süre yayınlanan çizgi dizi unvanını elinde tutmaktadır.
    simpsonlar, karı ve koca olan homer ile marge ve onların üç çocuğu bart, lisa ve maggie'den ibarettir. işin içinde bir de homer'ın babası abraham simpson vardır. dizide birçok yan karakter bulunur, hepsi birbirinden orijinaldir, homerın gerizekalılıkları inanılmaz tatlıdır.
    umarım hiç bitmez çünkü çizgilerinden gerçekten kaymıyorlar, hatta bence giderek daha da güzelleşiyor.
  6. bugun hakkinda cok ilginc bir bilgi ogrendim ve hemen balkona bayrak asma geregi duydugum cizgi dizi.

    olay soyle efendim, bir bolumde homer simpsons'in mail adresi veriliyor ve bu mail adresine email gonderebiliyorsunuz. aldigini otomatik cevapta ise ufak bir espri var. buraya kadar cok guzel bir reklam malzemesi ama olay 2008 de bir turk hacker grubunun bu email adresini hackleyip, mail gonderenlere viruslu icerik gondermesiyle ilginclesiyor. konu ile ilgili ayrintili bir sey okursan editlerim. bizim hackerlar ercekten ilginc insanlar nereden akliniza geldi. insan hayret ediyor.
  7. 1987 yılında, "tracy ullman show" adli bir talk-show programında 30 saniyelik kısa skeçler olarak başlayan the simpsons, 1989 yılında kendi başına bir dizi haline gelmiştir.

    doksanlı yıllarda show tv'de türkçe dublaj ile akşam saatlerinde yayımlanırdı her gün. sonradan sanırım alt yazıya geçtiler, emin değilim.

    halen 28. sezonu devam etmektedir, ve amerikan tv tarihinin en uzun soluklu kurgu dizisidir. ayrıca yaratıcısı matt groening aracılıyla futurama ile de yakın akrabadır.
  8. önemli, çok önemli bir dizidir. southpark çıkana kadar, doğru kelimeyi kullanıp kullanmadığımdan emin değilim ama en yenilikçi showdu. tabulara olmasa bile yerleşik değerlere tabiri caizse saldırması başlı başına bir olaydı.

    emin değilim 92 olabilir. türkiye'de yayınlanmaya başladığında bile değil yayınlanacağı fısıltı gazetesi aracılığıyla duyulduğunda olay olmuştu. yayınlanır mı yayınlanmaz mı diye tartışıldığını bile hatırlarım.

    son halleri oldukça evcildi. belki de benzerlerinin olması ve bazılarının daha sarkastik ve hatta acımasız olması yüzünden gözümde sıradanlaştı.