• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.42)
the sopranos
dizi, new jersey'de yaşayan italyan asıllı amerikan mafya ailesinin etrafında ve kendi aralarında geçen olayları anlatıyor. tony soprano, bir mafya babası olarak hem iyi bir aile reisi olmaya, karısıyla, çocuklarıyla, annesiyle ilgilenmeye çalışıyor, hem de new jersey mafyasının "capo"su sıfatıyla üstüne düşenleri yapmaya çalışıyor. ama her iki cephede de sorunlar bir türlü yakasını bırakmak bilmiyor. iş ve aile hayatının ortak baskısı sık sık sinir krizleri geçirmesine neden oluyor. soprano'lar ne klasik bir mafya ailesidir, ne de sıradan sevimli bir aile.


  1. 1999 ile 2007 yılları arasında yayınlanan, new jersey'deki mafya patronu tony soprano yu merkeze koyan ve onun ilişkilerini anlatan dizi.
  2. kikk
  3. gelmiş geçmiş en iyi dizi. üstüne tanımam. başka dizilerle kıyaslamam.
  4. aşılması mümkün değil. bu dizinin üzerine dizi gelmez. hala izlememiş olanları kıskanıyorum.
  5. klasmanındaki dizilerin ağa babası. her bir karakteri, her bir olayı ve birçok diyalogu, müziği, mekânı ve kurgusuyla üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen dönüp dolanıp yeniden izlenen dizi.

    bir ara türkiye'de de yapılacaktı ve tony soprano'yu şafak sezer oynayacaktı yanılmıyorsam. şükür öyle bi' hata yapmadılar. yoksa yaptılar mı? tedirginim.
    24fps
  6. bu diziyi izlemeden yapılan "en iyi dizi" sıralamalarını kesinlikle ciddiye alamam. gelmiş geçmiş en müthiş dizidir.
  7. christopher moltisanti'nin "cocksucker" ve "mother fucker" küfürleriyle aklımda kalan efsane yapım. dizi demek biraz hakaret gibi olur.
  8. tony ile psikoloğu dr.melfi arasındaki diyaloglar harikadır. american dream is dead
  9. psikiyatrın bile psikiyatra göründüğü dizi.