• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.67)
the straight story - david lynch
alvin straight ve kızı küçük bir kasabada yaşamaktadır. az paraları vardır ve alvin şeker hastasıdır. araba kullanamaz, kendi başına yürüyemeyecek haldedir ama söz dinlemez ve inatçı biridir. eve gelen bir telefonla 10 yıldır görmediği abisinin bir kalp krizi geçirdiğini öğrenir. bunun üzerine alvin macerasına başlar, hem de bir çim biçme makinası ile...yüzlerce mil, bir sürü yeni insan, 6 haftalık bir macera.


  1. gerçek bir hayat hikayesini anlatır. alvin straight 1920-1996 yılları arasında yaşamış, 1993'te de bu yolculuğu gerçekleştirmiştir.
    başrolündeki richard farnsworth'un son filmidir. kendisi film çekilirken bir kalça protezi ameliyatının acılarını çekmekteymiş ve çim biçme makinesinde ona özel bir koltuk yapılmış.
    ayrıca farnsworth bu rolüyle en iyi erkek oyuncu kategorisinde oscara aday gösterilmiştir ancak o sene ödülü american beauty'deki performansıyla kevin spacey almıştır.

    soundtrack albümü de efsanedir;
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLC7CAB5CD7A30EA0F
  2. az bilinen film izleyecem, farkli olacam diye en dandik filmlere satirlarca ovgu dizenlerin asil izlemesi gereken pek bi sade pek bi guzel amerikan filmi. sonlara dogru, sirf david lynch yonettigi icin akla cesitli kuskular serpen bir kac ilginc sahne mevcuttur, ama o tabi benim sartlanmisligim da olabilir.

    ayrica (bkz: john deere)

    2011-10-19