1. hızla inen yürüyen merdivenlerin ve basamaklarının birbirine her vuruşunda çıkardığı tak tak sesiyle sanki sovyet işçilerinin henüz inşaa ediyormuşçasına çıkardığı o çekiç seslerini duyar gibi oluyorsunuz. yürüyen merdivenlerin sesinden sonra aşağı inip havalandırma sisteminin size yerin onlarca metre altında hissettirdiği o ferahlık duygusunu ise mutlaka yaşamanız lazım. korkmayın, bizim taksim metrosundaki gibi nemle karışık kötü bir kokuyla karşılaşmıyorsunuz. metro durağında sarı ve turuncu tonların ağırlıkta olduğu ışıklandırma sistemi sizi elinizden tutup yazıları silinmiş olsa da hala okunabilen tarihin tozlu sayfalarına götürüyor. fakat henüz dünyanın en güzel metro istasyonu olan , kadın erkek figürlerinin bile neredeyse eşit sayıda olduğu moskova metrosunu görmüş değilim.
  2. hızla inen yürüyen merdivenleri cehennemin dibine kadar durmadan inecekmiş gibi hissettiren metro. o kadar uzun yürüyen merdiven yok bizde mesela... elimde kamera ile inerken , çıkmakta olan görevlinin hararetli bir tonlama ile söylendiğini duyup, ne dediğini anlayamayarak sorry diyerek çekime devam etmişliğim var... o en yukarı çıkacak da tekrar inip beni bulacak ohooo.. sanırım 0,5 gel idi ücreti... gerçi tiflis küçük bir yer zaten... çok metroluk bir yanı yok... ama olsun... sovyet izlerini hissetmek istiyorsanız binin o metroya...
  3. sovyetler birliği'nde bir kente metro yapılması için gereken nüfusun altında olduğu halde metro yapılan ender şehirlerden biridir tiflis.
    sovyeti bu açıdan anlamaya da hizmet eder.
  4. metro değil bildiğin tren vagonudur. hani istanbul'da halkalı-sirkeci hattında çalışan trenlerdeki vagonlar.

    köhnedir ama sevimlidir. ücreti de daha iyi ay önce 80 tetri idi. yani 80 gürcü kuruşu. türk parası karşılığı ise 1 tl.