1. http://www.interpals.net/ bu siteden üye olup, istediğiniz dil için(100 den fazla lisan) bir çok kişi ile konuşup kendinizi geliştirebilirsiniz.

    http://www.engvid.com/ ielts, toeic ve cae için hazırlanmış ingilizce ile ilgili size çok yardımı dokunacak yararlı bi' site.
  2. yukarıda yazanların hepsi ielts için de geçerli.

    olayı daha heyecanlı ve zevkli hale getirmek için şu yolda denenebilir. mesela önceden izlediğiniz bir dizi ya da filmin senaryosunu internetten indirin. anlayana kadar okuyun, sindirin iyice. sonra diziyi ya da filmi açın önce türkçe altyazıyla izleyin ki senaryoyu okurken kafanızda yaptığınız çeviri ile çevirmenin yaptığı çevirinin uygunluğuna bakın, sonra ingilizce alt yazıyla izleyin. sonra alt yazıyı kaldırıp yazısız olarak izleyin ve izlerken artık tamamiyle aşina olduğunuz senaryoyu karakterlerle birlikte söyleyin. yüksek sesle söyleyin ki telaffuzunuzu duyabilin. böylelikle hem reading, hem speaking, hem listening, hem de kelime çalışmış olacaksınız. bu yöntemi genelde uzak doğulu arkadaşlarımız uyguluyorlar ve gmat-gre gibi sınavlardan anadilinde girenler haricinde en yüksek puanı alanlar bunlar oluyor.

    şu ana kadar ingilizceyle iligili öğrendiğim tek şey varsa o da bolca kelime öğrenmek. ne kadar kelime bilirseniz bir dile o kadar hakim olursunuz.

    kelime öğrenmek için:
    senaryo okunabilir,
    başlangıç için ingilizce seviyesi düşük romanlar ya da hikayeler okunabilir,
    wikipedianın; simple english wikipedia sayfası var burada 112.480 tane makale var karıştır karıştır oku.
    telefondan ya da browserdan kelime çalışmak isteyenler için memrise diye program var öneririm. farklı bir kelime öğretme tarzı var ve akılda kalıcı oluyor. birçok kelime kurslarına sahip. (bilmeniz gereken kelimeler, irregular verbs, phrasal verbs, toefl verbs... gibi)
    hubot
  3. intermediate ve üstü düzeyler için writing ve reading - özellikle kelime bilgisi geliştirmek istiyorsanız- skillerinde els yayınları, speaking ve listening için cambridge touchstone serisi.

    derecelendirilmiş kur kitaplarıdır bunlar ve sistemli çalışırsanız fazlasına ihtiyacınız olmayacaktır. cambridge yayınları müfredata, özelllikle ielts/toefl speaking alanı için, content-based üniteler dahil eder, hem güncel hem de pratik dil kalıplarını içeren bu ünitelerle anlık etkileşimde kullanılan dile aşina olmaya başlarsınız, zaten ingilizce dilinde film ve dizi izleme alışkanlığınız varsa çok yadsımazsınız.

    speaking adına akıcılık kazanmak için köklü klişelerden olan ''ingilizce düşünmeye başlama'' zorunludur; bunu da sanırım yine klişe olan ''kendi kendine ingilizce konuşma'' ile sağlayabilirsiniz. speaking için en önemli nokta telaffuz, doğru mu dedim yanlış mı diye düşünürken zaman kaybetmemek için oxfordlearnersdictionaries'den yararlanabilirsiniz. hem telaffuz öğrenirken kelime bilgisini de pekiştirmiş olursunuz - kalıcı öğrenme sağladığını garanti ederim-.

    ielts ve toefl gibi sınavlar, dili ne kadar iyi bildiğinizden ziyade nasıl kullandığınızı ölçen kıstaslardır; kimse sizden old english beklemiyor, mühim olan hedef dilde 'iletişim' kurup kuramadığınız. speaking için tonlama ve telaffuz çok önemli bu anlamda, mülakatı yapan kişiyi 'aralarında' sırıtmayacağınıza ikna etmelisiniz. writing için değerlendirme biraz daha objektif olabilir ki bunu da kelime bilginiz, yazı tekniklerini ve araçlarını - bağlaçlar, noktalama işaretleri, sıklıkla birlikte kullanılan yapılar (öbek fiiller, zıt/eş anlamlılar, yan anlamlar) gibi- etkili kullanıp kullanmadığınız belirler; yazı biraz daha süslü olmalı yani. reading, tamamen size kalmış ve okudukça gelişebilecek bir alan. listening içinse naçizane önerim bol bol dinlemek ve kelime/ kavram- anlam ilişkisi kurmak, ister müzik dinleyin ister podcast.

    kaynak ihtiyacı olanlar mesajla ulaşabilirler ^:hizmetinizdeyiz^