1. tolkien in tüm külliyatında sadece yüzüklerin efendisi serisinin birinci kitabı yüzük kardeşliğinde ortaya çıkan gizemli şahıs. gelmişi ve geçmişi bilinmemektedir. bu yüzden incildeki başlangıç ve son benim ayetini akla getirir. yüzükten etkilenmemesi hasebiyle eru iluvatar ın bizzat kendisi olduğu yorumları yapanlar da vardır.

    nihayetinde, siki götünde trampet çalan, öncesiz ve sonrasız bir abimizdir. öncesiz ve sonrasız deyince insanın aklına otomatikman isa'nın babası geliyor, doğal olarak...
  2. filminde neden yer almadığı meçhul, neşeli karakter.
  3. filmde robin williams tarafından canlandırılmasını çok istemiştim.
  4. tolkien'in yarattığı evrenin bug'ı.

    maia mı? vala mı? eru'nun kendisi mi? vb. gibi çok çeşitli teoriler var; fakat tolkien kendisi hakkında çok da önemli bir kişi, karakter olmadığını söyler. üstadın kendisine saklamak istedikleri var ya da yok, bilemiyoruz. bildiğimiz tek şey koca bir gizemi barındırması.
  5. gandalf ya da elrond'du tam hatırlamıyorum. ayrıkvadi'deki toplanmadan sonra tom bombadil'in adı geçince "yüzüğü ona versek bile ilgisini çekmediği için bir yere atacak ve ya kaybedecektir. ayrıca sauron şimdilik onu yenecek güçte olmasa da hepimiz düştükten sonra o da tek başına direnemez." benzeri bir şey söyler.^:konsept bu cümleleri uydurdum :)^

    bu açıdan bakılınca filme konulmaması serinin karanlık havasına ters olacağı için bence doğru bir karar. ayrıca tom bombadil'in olduğu kısım konulsa, goldberryde konulmalıydı ki yapmayın goldberry rolünü kim oynarsa oynasın yakıştıramazdık zaten.
    bozuk
  6. mahallenin delisidir.

    ama severiz delileri. candır.
  7. yuzuklerin efendisi serisinin emniyet sibobu olarak dusunulmus karakteridir, ihtiyac kalmadigi icin havada kalmistir. kimisi tolkien'in kendisi der, kimisi yaratici der, kimisi de siki dassagina denk bi meczup oldugunu dusunur. aslinda hepsidir ve ayni zaman da hicbiri. filmde olmamasini cogu kisiyi uzse de olmasi durumunda birsey degismeyecekti.
  8. filmde olmaması ile biraz daha ilgi uyandırıcı hale gelen karakter. ama olsaydı filmde eğer robin williams tarafından canlandırılması çok makbule geçerdi.
  9. bfme 2‘de bir özel güç olarak bu karakteri çağırıyordun. müthiş babacan, baya tontoş sakallı bir dedeydi. keşke filmde de görebilsek dediğim bir karakterdi, olmadı. :’)