1. bu konu bir tek bana mı tuhaf geliyor yoksa benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum.

    toplumun önde gelen isimlerinin (sunucu, sanatçı, oyuncu, yönetmen, futbolcu vs.) her konu hakkında sürekli konuşma ihtiyacı hissetmesi artık fazlasıyla itici gelmeye başladı bana.

    arkadaş, şarkıcıysan git şarkını söyle; oyuncuysan git dizinde, filminde oyna; futbolcuysan topunun peşinde koş; teknik direktörsen takımını konuş; siyasetçiysen siyasetini yap.

    her şeyi birbirine katma becerimiz her olayda baş gösteriyor. topçusu siyaset yapıyor, sanatçısı futbol yorumluyor, oyuncusu ekonomi konuşuyor.

    facebookta, instagramda millet arda turan'ın (veya popüler x şahsın) dünkü acı olay hakkındaki yorumunu paylaşıp duruyor. evet hepimiz çok üzgünüz arda da ama yeter. sanki arda turan ve onun gibiler yönetiyor her şeyi. milletimiz bu kadar vizyonsuz olmak zorunda mı?

    çöpçüysen çöpçülük, öğretmensen öğretmenlik, sanatçıysan sanatçılık, sunucuysan sunuculuk yap ya. kimse daha fazlasını beklemiyor sizden. yeter ki yapmanız gerekeni tam yapın.
  2. yorum yaptıgı olayın toplumuna dahil olmasından kaynaklanıyor olabilir.
  3. kime göre neye göre önde gelenleri?
    ayrıca duyarlılık kasmak ülkece hobilerimiz arasında. şaşırılmaması gerekir.
  4. yaptıkları işleri tam yapıp yapmamaları toplumun onları nereye taşıdıklarıyla alakalıdır.

    topluma aydınlık olması gereken her meslek dalında yerinde iyi olan kişilerin bu konuda fikirleriyle farkındalık yapma işini bizlerden daha iyi kullanabilecek potansiyelleri var. bu potansiyeli kullananlar dışında kullanamayan bu durumu kendi çıkarları için kullananlar da var. son gruptaki kişiler için bu başlığın doğru olduğunu ben de düşünüyorum. tabi aydınlatmak adı altında yorumlarda konuşmalarda bulunup mevkisini toplumunun yada insanlığın çıkarlarına olumlu yönde kullanmanın yanlış olmadığını da belirtmek isterim, malesef bu duruma hala daha ihtiyaç duyan bir toplumuz.
  5. bu adamların yorum yapması haklı mı haksız mı tartışılır. beni asıl rahatsız eden şey bu söylenenlere toplumumuzun sanki bir peygamberin ağzından çıkıyormuş gibi ilgi göstermesi. artık halkımızda sanatçılarla ilgili nasıl bir izlenim oluştuysa her şarkıcımızın bilgin her aktörümüzün filozof her futbolcumuzun bir siyaset adamı olduğuna inanıyorlar.
  6. herhangi bir sözlükte yazar olup hemen her başlık altında yorum yapan insanların pek de eleştirmemesi gereken durum.
  7. herkesin en iyi bildiği şeyi yapması taraftarıyım. eğer bilgisi varsa konuyla ilgili herkes fikir beyan edebilir. ama ülkenin başına gelen her felakette çok bilmiş insanların çıkıp yorum yapmaları fena halde kafa ütülüyor.
    sonuçta bizde her başlığa girip yorum yapmıyorsak bir sebebi var. bilgin olmayan şeye bulaşmıcan yoksa hedef sen olursun tayfun.
  8. toplumun ileri geldiğini düşündürdüğü insanların ileri geri konuşmasıdır.
    ancak,ülkede aynı adam hem spor hem siyaset hem magazin konuşursa (bkz: rok) normal olarak karşılanabilecek de bir şeydir aslında.