• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
transformers
transformers, 1984-1987 arasında yayınlanan kült bir çizgi filmdir. amerikan-japon ortak yapımıdır. çizgi filmin ana karakterleri robotlardır ve iki robot grubu arasındaki mücadele konu alınır. iyi robotlar autobot'lar, kötü robot grubu ise decepticon'lardır. iyi autobot'ların lideri tıra dönüşen optimus prime'dır. kötü decepticon'ların lideri ise çeşitli savaş araçlarına dönüşebilen megatron'dur.


  1. aslında 80'lerde yapılmış olmasına rağmen bizim 90'lı yılların başında ilk özel televizyonlarımızdan olan "star tv" de (sanırım o zaman adı star1 idi) izlediğimiz marvel üretimi çizgi dizi.

    filmleri gişede sağlam hasılat yapmış, ancak çizgi filmin bize bıraktığı zevki asla verememiştir. bir de her türlü marvel uyarlaması filmde olduğu gibi "kahramanımızın süper seksi bir dişi partneri olmak ve onun da başı daima belaya girmek zorundadır" klişesini sıkı bir şekilde uygulamıştır. yanılmıyorsam serinin üçüncü filmi ( (bkz: transformers: dark of the moon) bir parça felsefi ögeler barındırmaktadır.

    ama hiçbiri çizgi filmin yerini tutamaz.