1. bragi
  2. benim mesleğim olur. etki-tepki gereği ortaya çıkmıştır.
  3. trollük zeka gerektirir. seni kandırırken düşündürür, güldürür. nerde eski troller? şimdiki troller sadece küfür ve hakaretle saçmalıyor sadece. söz meclisten dışarı..
  4. çağımızın metakritikleridirler. aynı bunun gibi sosyal medya platformlarında herhangi bir şeyi beğendiğinizde veya beğenmediğinizde ve bunu dile getirdiğinizde sizi kişisel olarak tanımadıkları için züppelikle suçlarlar. beğendiğinize güzelleme de yazsanız, beğenmediğinize taşlama da yazsanız her zaman vıcık vıcık entellektüellikle suçlanırsınız. kaçışı yoktur. o yüzden ki;

    (bkz: goldfish (to my critics) - gustav klimt)
    doris
  5. bir insanın entelektüellikle 'suçlanabileceğini' düşünen tiplerce tespit edilebileceği sanılan sinirlendirmeci kişiler. kendisine entelektüel denilince kafasında ancak "küfür mü etti la bu?" ayarında düşünce oluşabilecek insanlar ne bir trollün troll olduğunu, ne de eleştirinin amacının eleştiri olduğunu anlayabilirler.
  6. balıkçılıkta bir ağ çeşidi. denizin dibini deşmek, parmaklamak, karıştırmak suretiyle eklembacaklıları karidesleri ve dahi dip balıklarını ağlara çekerek avlamaya yarar.

    deniz canlılarına hayli zarar verdiği için yasaklanmıştır. ancak akdeniz ve karadenizde denizden çokça açılınırsa serbest. yapılan avlanma biçimine de trollemek denir.
    abi
  7. bu konudaki sığ bakışı gördükçe şaşırıyorum. troll nedir?

    kuralsız bir yapı oluşturduğunuzda sizi kural koymaya iten güçtür.

    3 kurallı bir yapı oluşturduğunuzda sizi 4. kuralı koymaya iten güçtür.

    100 kurallı yapı oluşturduğunuzda açığını bulup 101. kuralı sorgulatan kişidir.

    trollük yapmayı yasakladığınızda trollüğün tanımını isteyen güçtür. tanımını yaptığınızda tanımın açığını bulup yeni bir tanım yapmaya zorlayan güçtür. genişletilmiş tanımlar ve 100'lerce kurala ulaştığınızda artık pratikte troll olmayanlar da teoride troll'e dönüşür. bir de trolleri engelemek isteyenlerin trollük yapması konusu var ki bu da bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha da eşittir"e dönüşür. bkz: imammayıştı/amadeus magnus

    bu böyle sonsuza kadar devam edebilir. dolayısıyla sosyal medya yapılanmaları "engelle" diye bir özellik geliştirir. o kişiyi gerçekten görmek istemeyenler engeller ve işine bakar. dolayısıyla sistemler çok fazla kural kasmadan ya da kişilerin insafına buton bırakmadan belli başlı kırmızı çizgileri çekebilir. küfür, hakaret, intihal gibi. bu da ifade özgürlüğüne dönüşür.

    umarım neden troll diye yaftalanan kişilerin kurala uygun yazılarını silmememiz gerektiğini anlatabilmişimdir.
    abi
  8. dünden beri belirli periyodlarla yaşadığımız youreads trolleme ekibi sazan avı ile bir kez daha karşı karşıyayız. ekşi sözlükten aklımda kalan ve bu gibi durumlarda sürekli kendime ve çevreme hatırlatmakta fayda gördüğüm bir söz var : troll uçmaz sazan uçurur.

    keşke trollük yapmak için mesai harcayanlar biraz daha çaba ile cinsiyetçilik, küfür ile başlayıp oradan hop insanların isim başlıkları altına saldırılar döngüsünden çıkıp da biraz daha çıtası yüksek, okuyana bir kaç saniyeliğine mavi ekran açtıran, acaba troll mü değil mi ikilemini yaşatabilecek kadar akıllıca oynasalar. ama yapacak bir şey yok işte, vasatın vesayeti burada da karşımızda. 100 kuralı 1001 kurala çekmeye çalışan düzey falan yok, durum ortada. sinirlenirseniz engellemek gibi tercih seçenekleriniz var, lütfen uçurmayınız şunları.
    mesut
  9. internet ve sosyal medyanın kanseridir troller azalarak bitmesini temenni ediyoruz.
  10. anlatmaya çalıştıkları şeyleri ifade ediş şekilleri farklı olan kişilerdir. komik olan durumları bir kenara koyup ciddi meselelerdeki trollüklere bakınca yaptığı şey hoşuma bile gidiyor bazen. a durumunun doğruluğu ya da haklılığı çok ortadayken tutup da a durumunu yerlere vuran ve karşıt b görüşünü dramatik bir şekilde savunan kişi, aslında yaptığı b durumu savunması ve a durumu taşlamasında, haklı olan a tarafının eleştirilen yönlerinin saçmalığını öne koyuyor.

    güzel ve gerekli şahsiyetlerdir.